2018. július 22. 16:36
mfor.hu

Egészen elképesztő dolgok történtek ma a Ryanair Budapest-Las Palmas járatán. A cég közölte az utasokkal: nem viszik el a csomagjaikat, és akinek ez nem felel meg, leszállhat a gépről.

Az Index már a múlt héten arról írt, hogy a Ryanair vasárnapi Budapest-Las Palmas járatával a csomagok jelentős hányada nem érkezett meg, emiatt 70-80 utas csomagok nélkül maradt a Kanári-szigeteken. Már a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is gond volt a járattal, a csomagfeladás órákig tartott,végül a Ryanair gépe egyórás késéssel felszállt Budapestről, majd amikor megérkeztek a Kanári-szigetekre, közölték az utasokkal, hogy a csomagok Budapesten, leghamarabb három nap múlva, szerdán kaphatják meg.

Most, egy héttel később ugyanerről a Budapest-Las Palmas járatról hívta a lapot egy utas, hogy a Ryanair éppen megismétli a múlt heti produkciót. Annyi különbséggel, hogy most már Budapesten közölték az utasokkal, hogy a csomagokat nem viszi el a gép.

A lapot megint egy olvasó tájékoztatta, aki azt mondta, bejelentették nekik, hogy a gép túlsúlyos, ezért leszedik a csomagokat a csomagtérből. Majd elmondása szerint választás elé állították őket: vagy maradnak a gépen, és szerdán kapják meg a csomagjaikat kint, vagy ha ez így nem jó nekik, akkor szálljanak le. Az utasok nem vették jó néven a dolgot, olyannyira, nem, hogy 

"KB 50 EMBER LESZÁLLT A GÉPRŐL, ÜVÖLTÖZVE ÉS ELÁLLJÁK A GÉP ÚTJÁT"

- írta egy másik olvasó. Végül a pilóta bejelentette, hogy azoknak, akiknek a csomagja Budapesten marad, nem kell szerdáig várniuk kint rá, vagy ma, vagy legkésőbb holnap az is meg fog majd érkezni. A helyszínre rendőrök is érkeztek. 

Közben az emberek a kiszedett bőröndökből próbálják gyorsan kivenni azokat a fontosabb dolgaikat, amikre szükségük lesz addig is, míg meg nem érkezik az egész bőrönd a Kanári-szigetekre.

A vállalat sem most, sem a múlt héten nem kommentálta a történteket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.