<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

Sok jó szakembert és üzletembert ismert meg az elmúlt tíz évben, akikkel szívesen dolgozna együtt - mondta lapunknak Németh S. Szilárd, aki fokozatosan akarja felépíteni új életét.

Tavaly év végén saját vállalkozást alapított az ATV általános vezérigazgatója, Németh Sándor Szilárd. A cégnyilvántartás szerint a Németh Média Kft.-t reklámügynöki tevékenységre hozták létre. De számos más feladat ellátására is alkalmas lesz - erősítette meg értesülésünket a cég tulajdonosa (aki egyben a Spirit FM-et működtető egyesület elnöke is).

Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatójaNémeth S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója

Nem ez az első vállalkozása az ellenzéki hangvételű tévé vezetőjének, van például az édesapjával, Németh Sándorral - az ATV mögött álló Hit Gyülekezete alapítójával, vezető lelkészével - közös cége is, de a mostani alapítású kft.-ben egyedül vesz részt.

A helyzet tehát érdekes: vajon miért van szüksége saját médiacégre az egyre nagyobb eléréssel és befolyással rendelkező televízió irányítójának? A kérdés megválaszolásáért a legilletékesebbhez, Németh S. Szilárdhoz - aki az ATV impresszumában ezen a néven szerepel, míg a cégnyilvántartásban a teljes nevével - fordultunk.

"A Németh Média Kft.-ben az ATV-n túli és az ATV utáni életemet szeretném fokozatosan felépíteni. Remélem utóbbi még a távoli jövő. Tíz éve vagyok vezető pozícióban az ATV-ben, legutóbb beválasztottak az ötven legbefolyásosabb magyar médiaszemélyiség közé. Nem áll szándékomban befejezni a mostani munkámat, de a megszerzett tapasztalatomat és tudásomat idővel ebben a cégben kívánom kamatoztatni" - közölte írásos megkeresésünkre.

Hozzátette: a hosszútávú tervei között szerepel bármelyik olyan tevékenység végzése, amely a céges dokumentumokban látható. S valóban, elég hosszú a lista, a már említett reklámügynökség mellett ott találjuk a teljesség igénye nélkül a napilapkiadást, televízióműsor gyártást, világháló-portál szolgáltatást, továbbá az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadást, valamint a fényképészetet és konfereciaszervezést. "Ezek között a priorítások eltérőek" - tudatta még lapunkkal.

A válaszból az is kiderült, hogy biztos benne, van mire alapoznia hosszú távú üzleti terveit. "Sok jó szakembert és üzletembert ismertem meg az elmúlt tíz évben, vannak közöttük olyanok, akikkel szívesen dolgoznék együtt" - jelezte érdeklődésünkre.

A Németh Média Kft.-t egyébként ugyanarra a címre - Kőrösi Csoma Sándor út 31. - jegyezték be, ahová a többi, az ATV működésében részt vevő vállalkozásé is be van jegyezve, valamint a tévé stúdiói is itt működnek (korábban a Kőbánya Mozi otthona volt az épület). Ami szintén annak a jele, hogy az ATV és a Németh család között szoros kapcsolat áll fenn. A tévé honlapja szerint így néz ki jelenleg a tulajdonosi összetétel:

  • Broadcast Project Kft: 74 százalék
  • Hadar Gold Kft: 21 százalék
  • Németh Sándor: 5 százalék

A teljes képhez tartozik, hogy az édesapának, Németh Sándornak 2019 tavasza óta a Hadar Goldban is van részesedése, ahol a szavazati joga meghaladja az 50 százalékot. Mellette a Hit Gyülekezete tulajdonában álló Új Spirit Kft.-nek van még tulajdonrésze.

A Broadcast Kft.-nek pedig a Hadar Gold és az Új Spirit a tulajdonosa. Kijelenthető tehát, hogy Németh Sándornak meghatározó szerepe van a tévét működtető, hivatalosan ATV Első Magyar Magántelevíziós Zrt. néven bejegyzett társaságban. Amely 2019-ben 2,65 milliárd forintos nettó értékesítési árbevétel mellett 313 millió forintos veszteséggel zárt. A cég magyarázata szerint azért, mert abban az évben több nagy fejlesztésük is volt, akkor indult az ATV Spirit is.

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.