<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos az utolsó pillanatban 4,25 milliárd fontos (1903,5 milliárd forintos) vételi ajánlatot tett a Chelsea labdarúgócsapatáért.

A londoni székhelyi Ineos vegyipari multinacionális vállalat brit vezérigazgatója csütörtökön egyeztetett Bruce Buckkal, a londoni klub elnökével, majd pénteken benyújtotta vételi ajánlatát. A korábbi érdeklődők ennél kevesebbet ajánlottak az együttesért, amely az előző idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját, és Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztat.

"Ez egy brit ajánlat, egy brit klub számára. Hiszünk abban, hogy egy nagy klub tulajdonosai csupán a tradíciók ideiglenes őrzői, és felelősséggel tartoznak a rajongók, valamint a klub közössége felé" - írta közleményében az Ineos. Hozzátették: a továbbiakban is befektetni szándékoznak a csapatba annak érdekében, hogy a világ legjobb szakembereiből, labdarúgóiból és háttéralkalmazottjaiból tudják kiválasztani a férfi és a női csapatot.

"Londonnak szüksége van egy olyan klubra, amely hűen tükrözi a város rangját, és ugyanolyan tisztelet övezi, mint a Real Madridot, a Barcelonát vagy a Bayern Münchent. A mi célunk az, hogy ez a londoni klub a Chelsea legyen" - írták. A 69 éves üzletember 2019-ben már részletesen megvizsgálta a Chelsea ajánlatát, ám akkor a francia OGC Nice együttesét vásárolta meg.

A londoni klubnál a késői ajánlat ellenére továbbra is abban reménykednek, hogy május végén már meglesz az új tulajdonos. Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től - amelynek eladását március másodikán jelentette be -, mert az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben. Értesülések szerint Abramovics jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ezt azonban az üzletember vitatta. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.