2019. december 4. 14:40

A 2016 óta üresen álló leányfalui Twins Hotelre karácsonyig lehet licitálni, de a felszámoló 98 millió forint alatt nem hajlandó túladni azon. 

Az egyik nagyobb tétel volt a Quaestor Ingatlan Alap 1998 végi portfóliójában a leányfalui Twins Hotel. Amelyet korábban még 120 millió forintra értékeltek, annak ellenére, hogy lényegesen többre tartották.

Elkeseredett károsultak a Quaestor épülete előtt. Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt Elkeseredett károsultak a Quaestor épülete előtt. Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Azóta több mint két évtized eltelt, s most akár 98 millióért is hozzá lehet jutni az ingatlanhoz. Legalábbis ezen a minimáláron tette fel az egykoron a 2015 márciusában kipattant brókerbotrány főszereplője, a Quaestor-csoport kötelékébe tartozott QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. felszámolója, az Insolvent Pénzügyi Tanácsadó Kft. az Elektronikus Értékesítési Rendszerre. A becsérték ennél több mint 40 százalékkal magasabb, 140 millió. A felhívásból az is kiderül, hogy pályázni december 6-ától 23-áig lehet.  

A Leányfalun, közvetlenül a 10-es főút mellett található ingatlant többször átalakították. Eredetileg családi háznak épült, majd ötszintes, három csillagos panzióvá bővítették, 27 szobával, 50 fős étteremmel, a földszintjén szaunával és úszómedencével.

A 2016 óta üresen álló ingatlant a QuaesTour végelszámolója, a Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. már korábban is próbálta eladni. 2016 szeptemberében 225 millió, majd 2017 márciusában 160 millió forintért hirdette meg az ingatlant, amelyre a szintén dicstelen véget ért, 2014 júliusától felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet 1,4 milliárd forint erejéig jegyeztetett be jelzálogjogot.  

A QuaesTour végelszámolása 2018 decemberében felszámolásba ment át, ám az azzal megbízott Insolvent Kft. sem tudott túladni az egykori panzión, pedig az idén már kétszer is próbálkozott. Idén júniusban eredménytelen lett a pályázat, mivel egyetlen ajánlat sem érkezett. Vélhetően ennek hatására szállította le a 140 millió forintos minimálárat 98 millióra a felszámoló a második, augusztusi próbálkozás során. S akadt is érdeklődő, csakhogy akkor meg érvénytelennek nyilvánították a pályázatot, arra hivatkozva, hogy az nem felelt meg az eljárásrendnek, illetve a titkosítás sérült.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.