2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A 2016 óta üresen álló leányfalui Twins Hotelre karácsonyig lehet licitálni, de a felszámoló 98 millió forint alatt nem hajlandó túladni azon. 

Az egyik nagyobb tétel volt a Quaestor Ingatlan Alap 1998 végi portfóliójában a leányfalui Twins Hotel. Amelyet korábban még 120 millió forintra értékeltek, annak ellenére, hogy lényegesen többre tartották.

Elkeseredett károsultak a Quaestor épülete előtt. Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt
Elkeseredett károsultak a Quaestor épülete előtt. Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Azóta több mint két évtized eltelt, s most akár 98 millióért is hozzá lehet jutni az ingatlanhoz. Legalábbis ezen a minimáláron tette fel az egykoron a 2015 márciusában kipattant brókerbotrány főszereplője, a Quaestor-csoport kötelékébe tartozott QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. felszámolója, az Insolvent Pénzügyi Tanácsadó Kft. az Elektronikus Értékesítési Rendszerre. A becsérték ennél több mint 40 százalékkal magasabb, 140 millió. A felhívásból az is kiderül, hogy pályázni december 6-ától 23-áig lehet.  

A Leányfalun, közvetlenül a 10-es főút mellett található ingatlant többször átalakították. Eredetileg családi háznak épült, majd ötszintes, három csillagos panzióvá bővítették, 27 szobával, 50 fős étteremmel, a földszintjén szaunával és úszómedencével.

A 2016 óta üresen álló ingatlant a QuaesTour végelszámolója, a Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. már korábban is próbálta eladni. 2016 szeptemberében 225 millió, majd 2017 márciusában 160 millió forintért hirdette meg az ingatlant, amelyre a szintén dicstelen véget ért, 2014 júliusától felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet 1,4 milliárd forint erejéig jegyeztetett be jelzálogjogot.  

A QuaesTour végelszámolása 2018 decemberében felszámolásba ment át, ám az azzal megbízott Insolvent Kft. sem tudott túladni az egykori panzión, pedig az idén már kétszer is próbálkozott. Idén júniusban eredménytelen lett a pályázat, mivel egyetlen ajánlat sem érkezett. Vélhetően ennek hatására szállította le a 140 millió forintos minimálárat 98 millióra a felszámoló a második, augusztusi próbálkozás során. S akadt is érdeklődő, csakhogy akkor meg érvénytelennek nyilvánították a pályázatot, arra hivatkozva, hogy az nem felelt meg az eljárásrendnek, illetve a titkosítás sérült.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!