2019. január 25. 17:57
MTI

A meredeken emelkedő nyereségből a részvényesek is többet kaphatnak: az Erste menedzsmentje az előző évinél 20 centtel több, 1,40 eurós osztalék kifizetésére készül javaslatot tenni.

Az osztrák bankcsoport a néhány adatot tartalmazó közlemény szerint arra számít, hogy éves összevetésben több mint 37 százalékkal, 1,8 milliárd euróra emelkedett profitja tavaly. Ez újabb rekordszint, az előző évben, 2017-ben elért 1,31 milliárd eurós nyereség is rekordnagyságra rúgott. A Reuters által megkérdezett szakértők jóval kisebb, 1,47 milliárd eurós nyereségre számítottak 2018-ról.

A vártnál jobb eredményre megugrottak az Erste-részvények A vártnál jobb eredményre megugrottak az Erste-részvények

Az Erste működési eredménye a pénteken kiadott közlemény szerint 2,73 milliárd euróra emelkedett tavaly, 8,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 2,51 milliárd eurót. A tavalyi eredmény alapján az Erste menedzsmentje arra készül, hogy azt javasolja a részvényesek közgyűlésén, hogy a 2018-as év után az osztalék mértéke 1,40 euró legyen. Tavaly részvényenként 1,20 eurós osztalékot fizetett az Erste-csoport a 2017-es évre.

 

Az Erste-csoport Ausztria mellett hat közép- és kelet-európai országban - Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Horvátországban - van jelen, és mintegy 16,2 millió ügyféllel rendelkezik. Az Erste-csoport február 28-án teszi közzé a 2018-as pénzügyi évről szóló vállalati beszámolóját és a 2019-re vonatkozó előrejelzését. 

A vártnál jobb eredménynek köszönhetően az Erste-csoport árfolyama a bécsi tőzsdén jelentősen emelkedett, zárás előtt fél órával 6,78 százalékos pluszban, 31,02 eurón forgott.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.