TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az Amazon térhódítása véglegesen háttérbe szorította az eBay-t - derül ki az Üzleti magazin cikkéből. Az online aukciós tér igazi őskövületnek számít, hiszen 1995 óta működik zavartalanul. A konkurencia azonban mára lekörözte, és nem tud lépést tartani az olyan népszerű kereskedelmi platformokkal, mint az Amazon vagy az Alibaba.

A cég nemrég ünnepelte 25. születésnapját, ez azonban kevés okot szolgáltatott az örömködésre. Habár a karantén az eBay számára is fellendülést hozott az online eladások számát tekintve, az oldal összességében régóta leszállóágban van. Ehhez hozzájárulhatott az is, hogy 5 éve levált róla az addig szorosan hozzátartozó PayPal. Nemrég pedig az oldal apróhirdetési felületét is eladta a norvég Adevinta platform részére.

Az Amazon lehengerlő, 1.6 billió dolláros értékéhez képest a 40 milliárd dolláros összértékű eBay mára meglehetősen szerény piaci szereplő. Habár az elmúlt években többféle reformmal is próbálkoztak, és a médiában gyakran dicsérik saját üzleti modelljüket, egyre kevésbé képesek a vásárlókat és a kereskedőket megszólítani. Sokan továbbálltak az Amazonhoz, ahol előnyösebb feltételekkel tudnak értékesíteni.

Az eBay mai napig is kitartó varázsát ugyanakkor a teljesen egyedi, esetenként elképesztő tranzakciók adják. Már maga az oldal is egy elromlott lézer pointer értékesítésével indult, amit egy gyűjtő vásárolt meg 1995-ben.

Azóta többek közt gazdára talált rajta Benedek pápa egykori Volkswagenje, több konzerv hegyilevegő, valamint egy többezer dollárért meghirdetett sajtos szendvics, amin álltólag Szűz Mária arcképe látható. Egy nő saját fejét értékesítette hirdetési felületként 10.000 dollárért (mintegy 3 millió forintért), így jelenleg egy kaszinó weboldalának címét viseli a homlokára tetoválva.

Elképzelhető, hogy az eBay a jövőben végképp az egyedi és bizarr holmik kirakodóvásárává válik. De azért túlságosan ne aggódjunk miatta: jelenleg is mintegy másfél milliárd aukciónak ad otthont.

Cikkünk az Üzlet nőknek, a Tőzsde nőknek és a Caramella.hu közreműködésével készült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.