TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Közben zajlik a jobboldali médiabirodalom koncentrációja.

Mint lapunk augusztusban beszámolt róla, annak a hónapnak a végén lejárt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványban (KESMA) közreműködő három személy kuratóriumi tagságra és képviseletre szóló mandátuma. A Kaposvári Törvényszék szeptemberi végzése alapján azonban újabb egy évvel, 2020 augusztus 31-ig láthatják el feladatukat az alapítványban.

Orbán Viktor tájékozódik (Forrás: a miniszterelnök közösségi oldala) Orbán Viktor tájékozódik (Forrás: a miniszterelnök közösségi oldala)

A KESMA kuratóriumi elnöke Szánthó Miklós Géza (az Alapjogokért Központ igazgatója), tagjai pedig Bajkai István (fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán-család tagjainak jogi képviselője egyes ügyekben) és Hegedűs Zoltán Szabolcs,(aki a hírek szerint a médiaiparban dolgozott korábban).

Az alakulás idején Varga István volt az elnök, de őt egy a NER-be nem illeszkedő nyilatkozata miatt - melyben szakmai elismeréssel beszélt az ellenzéki sajtóról - távoznia kellett az alapítványtól, pontosabban lemondott.

A KESMA lett a gyűjtőhelye szinte kivétel nélkül a jobboldalhoz, azon belül is a kormánypártokhoz kötődő médiatermékeknek. Emlékezetes pillanat volt tavaly ősszel, mikor az addig független kiadók "odaajándékozták" az érdekeltségeiket az alapítványnak. Ezt nem mindenki nyelte le könnyen, a hírek szerint például a Figyelő kiadója mögött álló Schmidt Mária erősen zokon vette, hogy kicsavarták a kezéből a korábban nagy presztízsnek örvendő lapot.

Az elmúlt időben aztán egy koncentrációs folyamat indult be a médiabirodalomban: a Mediaworks Hungary Zrt. elkezdte begyűrni maga alá a kisebb kiadókat, átvéve az irányítást felettük. Vélhetően ezzel áll összefüggésben, hogy szeptemberben az addigi 150 millió forintról 1 milliárd forintra emelkedett a Mediaworks jegyzett tőkéje, a törzsrészvények darabszáma pedig 120 darabról nyolcszáz darabra emelkedett, miközben az összértékük változatlan maradt - bár ezek a változások egyelőre csak az Opten cégnyilvántartási rendszerében lettek rögzítve, az e-cégjegyzékben még nem jelentek meg.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.