Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke és az Indamedia társtulajdonosa beismerte, hogy a TV2 székházában létrehozott, fele részben ugyancsak az ő tulajdonát képező új cég, a Progress Media Hungary működteti majd a hamarosan induló Pesti TV-t, melyet a PestiSrácok csapata készít majd. Az új cég társtulajdonosa állítja, a székhelyazonosság és a személye miatti összefonódás ellenére semmi köze nem lesz a TV2-hez az új csatornának.

A cikk eredetileg a media1-en jelent meg.

Vaszily Miklós Fidesz-közeli médiavállalkozó és médiamenedzser, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, az Echo TV és az MTVA volt vezérigazgatója nem sokkal ezelőtt a 444-nek nyilatkozva ismerte el, hogy a májusban alapított új cége, a Progress Media Hungary Kft. első projektje a Pesti TV nevű kábelcsatorna elindítása lesz.

Ennek a cégnek Vaszily az 50 százalékát birtokolja, a másik fele pedig azé a Bizalom Vagyonkezelő Kft. nevű cégé, ami a g7.hu-n napvilágot látott információk alapján okirattal bizonyíthatóan Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának pénzét kezeli. Mészáros eddig 500 millió forintot tett be a vállalkozásba. A Bizalom Vagyonkezelő Kft. mögött ott van Tima János, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, a TV2 Zrt. igazgatóságának tagja, a TV2, az IKO és az Atmedia anyavállalatának vezető tisztségviselője is.

Vaszily a 444-nek azt mondta, hogy

a Pesti TV-ben a tartalomszolgáltatás Huth Gergelyék, vagyis a PestiSrácok feladata lesz, innen a csatorna neve is, míg a Progress Media Hungary felel majd a médiaszolgáltatási feladatokért.

A TV2 elnöke állítja, a TV2 székházába bejegyzett új cégének nincs köze a TV2-höz

Vaszily Miklós hangsúlyozta, hogy a Progress Media Hungary-nak és a Pesti TV-projektnek semmi köze sem a TV2-höz, sem pedig az Indamédiához.

(Az Indamediának Vaszily ugyancsak fele részben lett tulajdonosa. Az Indamediához tartozik a napi.hu, a blog.hu, valamint ők felelnek több weboldal, köztük az Index.hu és a Velvet.hu bevételeiért, de emellett mint arról a Media1 beszámolt, az Indexet működtető alapítvány hitelezője is, így komoly pénzügyi függőségi viszony is van Vaszily és az Index között.)

Annak ellenére állítja ez, hogy a Progress Media székhelye megegyezik a TV2 székhelyével, a Róna utca 174-gyel, és ő maga a TV2 elnökeként is tevékenykedik.

Nem csak nettévé lesz

Vaszily azt is elárulta, hogy a Pesti TV egy kábeltévé lesz, melynek alapítói azt szeretnék, ha bekerülne a kábelszolgáltatók kínálatába. (Vaszily egyébként a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete, a MEME egyik alelnöke, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója mellett.)

Még májusban a Media1 számolt be arról elsőként, hogy Huth Gergely (a PestiSrácok főszerkesztője) Pesti TV néven egy új  csatorna elindítását tervezi, a védjegyet már az év elején regisztrálták ehhez a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Megírták azt is, hogy a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz (Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány) tartozó HírTV-nél a Pesti TV-vel kapcsolatos terveket egyértelműen hátbaszúrásként értékelték, ezért is kellett távoznia a PestiSrácok csapatának a HírTV-ből, ahol korábban egy ideig még Budapesti srácok néven önálló műsoruk is volt (azóta belső gyártásba került vissza), valamint rendszeresen vendégeskedtek a Pestisrácok munkatársai a Sajtóklubban.

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője azonban azt nyilatkozta a Media1-nek, szerinte nincs szó hátbatámadásról, állította továbbá, hogy a HírTV-től távozó Informátor című műsor stábja maga kereste meg a Pesti TV-t, hogy átmenne hozzájuk.

Úgy tudni, hogy a Pesti TV-t azért hozzák létre, hogy ezzel igyekezzenek kikezdeni az ellenzéki vezetésű városrészek irányítását, valamint a főpolgármestert, Karácsony Gergelyt fogják ostromolni. Azonban ha a Pesti TV elkezd felfutni, azzal nézőket vihet el a HírTV-től. A fideszes médiaholding csatornájánál azért is látnak versenytársat a Mészáros Lőrinc és Vaszily Miklós által tervezett csatornában, ami persze azért vicces, hiszen Mészáros és Vaszily szintén a Fideszhez sorolhatók.

Lehet, hogy a Pesti Tv kerül a Hatoscsatorna helyére?

A Media1 információi szerint a Pesti TV tulajdonosi köréből is érdeklődtek Hatoscsatorna felvásárlásáról, vagyis ha összejön az üzlet, a Hatoscsatorna helyére kerülne a Mészáros Lőrinc és Vaszily Miklós által gründolt Pesti TV. A hatoscsatorna iránt egyébként mások is érdeklődtek: az ATV mellett a 168 Óra hetilapot is tulajdonló, Köves Slomóhoz, a Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló Brit Media is. A Brit Mediához tartozó Telegráf Kiadónál elismerték a tárgyalások tényét, de nem mondták el, mire jutottak. Az ATV vezérigazgatója pedig azt mondta a Media1-nek, hogy csak informálisan beszélgettek, mert az ATV Csoport elégedett a meglévő két tévécsatornájával.

Egyébként amikor a Media1 június elején rákérdezett Huth Gergelynél, a Pestisrácok főszerkesztőjénél és tulajdonosánál, hogy tárgyalnak-e a Hatoscsatornával, azt nyilatkozta, nem tudja megmondani, mivel ilyen szinten nem lát bele a Pesti TV ügyeibe. Huth tehát nem cáfolta, de nem is erősítette meg az ügyletet. Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa pedig azt mondta június elején a Media1-nek, hogy balról, jobbról és középről is érdeklődnek a csatornájuk iránt.

(media1)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.