2019. szeptember 26. 17:31
mfor.hu

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy dőlnek be a Thomas Cook leányvállalatai, így a magyarországi Neckermannért is sokan aggódnak.
 

A hazai cég helyzete egyelőre stabilnak tűnik, és továbbra is ezt kommunikálják a média felé, hogy hiába vannak bajok a Thomas Cook leányainál, a Neckermann Magyarország önálló társaság és folytatja a normál tevékenységét, és a cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy az utasokat ne érje kár.

Akadtak néhány döccenő

Az már a szeptember 23-án kiadott közleményben is szerepelt, hogy néhány szálláshely kérheti az elutazás napján az utasoktól a számlájuk kiegyenlítését, míg a Facebookon megjelent kommenteket átnézve egy utas transzfer nélkül maradt Korfun. Ez utóbbi azért érdekes, mert a Neckermann válaszából kiderült, hogy azért érinti őket a Thomas Cook csődje, igaz egyelőre nem kritikus mértékben.

Az apróbb fennakadások azért fordulhatnak elő, mert a Neckermann Magyarország egy nemzetközi utazási iroda láncnak volt a tagja, így néhány foglalás a központi rendszeren keresztül került lefoglalásra. Kérjük őrizze meg a számlát és küldje el nekünk a foglalási számmal együtt facebook üzenetben. A lehető legrövidebb időn belül visszautaljuk Önnek az összeget. Köszönjük. – írták az érintett utasnak.

Nemzetközileg nagy a baj

Tovább dől a Thomas Cook-dominó: ma délelőtt a brit turisztikai konszern német leánycége is csődvédelmet kért. A döntés miatt mintegy 140 ezer turista maradhat hoppon. A német vállalat a közelmúltban áthidaló hitelt kért a német kormánytól, amelyet azonban – ellentétben a szintén a csoporthoz tartozó Condor-légitársasággal – eddig nem kapott meg. Részletek korábbi cikkünkben. >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.