<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A lakáspiac komoly kihívások elé állítja az építkezőket.

Nagy a mozgolódás nem csak a lakáspiacon, hanem az építőiparban is. Ahogy az elmúlt időszakban a drasztikus áremelkedések uralták a befektetéseket, éppúgy látszik kirajzolódni egy új trend, ami a vásárlók és jövőbeni vásárlók igényeire fókuszál. Egyre fontosabbá válik nem csak az épületek karbonlábnyomának a csökkentése, hanem az ehhez szükséges technológiák alkalmazása is -- írja az Ipari magazin.

A szigetelés az első

Az egyre magasabbra rúgó energiaárak mellett az is szempont a választáskor, hogy a környezetre milyen hatása van a ház vagy lakás "működésének". Egyre komolyabban nyom a latba, hogy a megújuló energiaforrások is elérhetőek legyenek a hagyományos megoldások mellett. Sokkal vonzóbb tehát egy zöldebb épület, nem csak az alacsonyabb rezsiköltséggel való kecsegtetés miatt, hanem pszichésen is, hiszen elégedetté és nyugodtabbá teszi a vásárlót, hogy jól döntött. Nem mellesleg lényegesebb jobb érzés is egy szó szerint zöld környezetben élni, amihez természetesen az is hozzájárul, hogy jobb a levegő minősége.

Szintén komoly hatása van azoknak a gigaprojekteknek,amik egész településekről szólnak, de természetesen olyan formában megvalósítva, hogy a modern igényeket kielégítsék. Az úgynevezett intelligens városok nem csak az élettereinket, de ezzel együtt természetesen az ipart is nagy mértékben befolyásolják, alakítják. Ezekben az esetekben nem a kisebb léptékű életre fókuszálnak megoldáskánt, hanem a technológiai fejlettségre támaszkodva próbálnák megtalálni a jövőben is járható utat a tervezők.

Írásunk az Ipari hírek, a Stílus magazin, a HR hírek, a Tech hírek és a Minden férfinak portál közreműködésével készült.