<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A MagNet Bank eladta a Sopron Bank licensz jogait, miközben az onnan átvett ügyfelek továbbra is a magyar társaságnál maradnak, pontosította a pénzintézet a szerdai információkat.

2022. június 27-én a MagNet Bank szerződés írt alá a hollandiai székhelyű Trive Financial Holdinggal a Sopron Bank részvények eladásáról, amihez a Magyar Nemzeti Bank is kiadta a szükséges engedélyeket. A tranzakció 2022. november 9-i sikeres lezárultával a Sopron Bank licensz jogai és részvényeinek 100 százaléka a Trive Financial Holding B.V. tulajdonába került,  miközben a Sopron Bank 2022. június 30-val átvett ügyfelei továbbra is a MagNet Bank ügyfelei maradnak. A tranzakció nem érinti a Sopron Bank nyugat-magyarországi fiókhálózatát sem, amely 2022. első felében beolvadt a MagNet Bank fiókhálózatába.

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette: „A Sopron Bank részvényeinek és licensz jogainak eladásával a Sopron Bank új tulajdonosa a Trive Financial Holding, azonban abban nincs változás, hogy a Sopron Bank ügyfélállománya 2022. második felétől már a MagNet közösség részeként intézi pénzügyeit. Nagy örömünkre szolgál, hogy több mint 10.000 – korábban Sopron Bankos – ügyfelet győztük meg arról, hogy a közösségi bankolás és az ezzel járó pénzügyi nézőpontváltás szimpatikus alternatíva és fontos hatással bír nemcsak az egyénre, de a bank értékközpontú tevékenysége által a társadalomra és a minket körülvevő környezetre is.”

Ahogy az ügy előzményéről tavaly laptársunk, a Privátbankár is beszámolt, a korábbi cikk szerint február közepén a Sopron Bank is új tulajdonoshoz került, a MagNet Magyar Közösségi Bankhoz. Igaz, az engedélyekre is várni kellett, hiszen a MagNet és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között 2021. október 13-án született megállapodás, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolta a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t. Ez a tranzakció ugyanakkor nem járt a Sopron Bank eltűnésével, a hivatalos bejelentés szerint az a MagNet leánybankjaként működött tovább. Alig nyolc hónap elteltével ugyanis az MNB egy hollandiai bejegyzésű, amszterdami székhelyű cégnek engedélyezte, hogy megvásárolja a Sopron Bank száz százalékát, ami a hivatalos cégdokumentumok szerint 2022. november 9-én meg is valósult, a MagNet helyett új tulajdonosként pedig a cégbíróság december 9-ei hatállyal jegyezte be a Trive Financial Holding B.V.-t.