<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A KISOSZ szerint erre szükség lesz, ha csak korlátozottan lehetnek nyitva, vagy be kell zárni az eladóhelyeket.

A kereskedőknek már csak bő egy hónapjuk maradt a felkészülésre, januártól legalább egyféle elektronikus fizetési forma használatát kell biztosítaniuk a vevők számára a hatályos előírások alapján. A járványhelyzet alatt azonban más, fontosabb problémákra kell megoldást találniuk, bizonytalan lett a jövő. Ezért a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) kezdeményezni fogja a január elsejei határidő módosítását, amennyiben a plázák és a kisebb boltok korlátozott nyitva tartásra vagy bezárásra kényszerülnének – közölte a Magyar Nemzettel Antalffy Gábor, a testület ügyvezető elnöke.

Amikor még minden szép volt (forrás: pixabay.com)Amikor még minden szép volt (forrás: pixabay.com)

Vélhetően nem csak a pandémia akadályozza meg a mintegy 60 ezer kereskedőt, hogy elvégezze a házi feladatot - emlékeztet a lap. A Magyar Nemzeti Bank illetékese egy minapi konferencián úgy fogalmazott, hogy a kereskedők egy részéhez még el sem jutott az információ, hogy biztosítani kell január elsejétől az elektronikus fizetés lehetőségét. Az is elhangzott más szakértőtől, hogy akár több mint egy év is eltelhet, mire a kártyával egyenértékű, hasonlóan egyszerű megoldások elterjednek az azonnali fizetésre építve.

Vélemény

Kérdés, hogy a lap által közöltek milyen viszonyban lesznek a pénzügyminisztertől mára várt bejelentéssel. Varga Mihály egy tegnapi posztjában keddre ígérte a gazdaságvédelmi operatív törzs döntésének bejelentését, amellyel – mint mondta – segíteni tudják a pénzügyek olcsóbbá tételét, egyben vissza tudják szorítani a készpénzhasználatot. Az online fizetési eszközök általános bevezetésének elhalasztása nem illeszkedne ebbe a stratégiába.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.