<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Állítólag szó sincs eladásról. 

Katonai és polgári jellegű cégek “védelmi ipari” holdingba szervezésének nyit utat egy friss törvénymódosítás - írja a hvg.hu. Ugyanis elfogadta az Országgyűlés a végszavazás előtti utolsó pillanatban kormánypárti javaslatra módosított salátatörvényt, amely eddig védett, többségi állami tulajdonú vállalkozást kiszervezett a nemzeti vagyonban tartandó körből.

A portál cikke mint emlékeztet: az egyes vagyongazdálkodási tárgyú rendelkezésekről szóló törvényjavaslatban eredetileg nem szerepelt, továbbá a plenáris és szakbizottsági vitában sem került szóba az, amit az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságában (TAB) a kormánypárti tagok módosítójukkal nem sokkal a végszavazás előtt javasoltak. 

A HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyára. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)A HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyára. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A TAB-javaslat indítványozta a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonban tartandó állami tulajdonban álló társasági részesedések” közül törölni a katonai jellegű HM Armcomot, HM Currust, HM Arzenált, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálatot (100 százalékban állami tulajdonúak) és az 50 százalék+1 szavazatnyi állami tulajdonban álló RÁBA Járműipari Holdingot.

Ahogy arra a hvg.hu cikke is kitér, ellenzéki politikusok szerint a módosítással megnyílna az út több nagy állami cég állami részesedésének privatizációja előtt.  Az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságában Fónagy János, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára jelezte: csak átmeneti lépésről van szó, mert a cégek egy holdingba kerülnek, azután pedig a holding visszakerül a védett állami vagyoni körbe.

(hvg.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.