2018. november 5. 10:54
mfor.hu

"Zavaróan hosszú", mondta rá.

Majdnem kész van már Elon Musk Boring Company nevű vállalatának legelső alagútja, melynek örömére a techguru Twitteren be is mutatta, hogyan állnak a dolgok. Musk végigsétált az alagúton, videóra vette, amit látott, majd felgyorsítva kiposztolta a végeredményt.

Mint írja, az alagút "zavaróan hosszú" - több mint 3 kilométeres -, majd hozzáteszi, hogy minden a terv szerint halad, a korábban bejelenetett, december 10-i nyitóbulira teljesen kész is lesz. Száraz poénként még hozzáfűzi: a végeredmény "nagyon egydimenziós" lesz.

Musk cége több mint egy évvel ezelőtt kezdte meg az alagút építését, mely Los Angeles alatt húzódik, a milliárdos SpaceX vállalatának Hawthorne-i központjától a Hawthorne Boulevard kereszteződésig. Az alagútban elektromos, önvezető szerelvények közlekedhetnek majd.

Musk távlati tervei között nem csak ez az egy alagút, de egy teljes alagútrendszer is szerepel, ezzel akarja dugómentsíteni a kaliforniai nagyvárost. Egy interjúban azzal határolta el projektjét a hagyományos metróktól, hogy míg a metróvonalak keresztezik egymást, az alagutak nem fogják (feltehetőleg ezzel is a közlekedés gyorsítását akarja elősegíteni).

A Boring Company alagútjaiért már Chicago és Washington is bejelentkezett.

(via Mashable)