2018. november 29. 14:35
mfor.hu

A hetilapot Puch László a Népszavába intergrálja. 

 

 

A Népszava csütörtöki közleménye szerint a napilap integrálja saját kiadója másik lapját, a Vasárnapi Híreket - írja a hvg.hu.

„A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó” – nyilatkozta Puch László, a kiadót, a XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosa. A portál cikke szerint Puch elmondta, az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két médiatermék valamilyen összekapcsolásáról.

Hányan olvasták?

A Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2018 harmadik negyedévében a Népszava értékesített példányszám átlagosan 21 285 darab volt. A lap előbb a Népszabadság, majd a Magyar Nemzet beszántásával nagyot nőtt, ezen lapok olvasói közül sokan pártolhattak át ide. A Vasárnapi Hírekből átlagosan 14 817 darabot adtak el, ez előző év azonos időszakához képest 23 százalékos zuhanást jelent.

Legutóbb nyáron tűntek el sajtótermékek a magyar médiapiacról: a Magyar Nemzet után a Heti Válasz és annak online változata szűnt meg.

Közben szerdán bejelentették: Mészáros Lőrinc Talentis Groupja megszerzett minden vidéki lapot,hogy az egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza. Az is szerdán derült ki, hogy a jobboldal új média-halálcsillagához már 10 kormányközeli kiadóvállalat is csatlakozott. Az ügylet a GVH-nál is ott van, a versenyhivatal nyolc napon belül dönti el, indít-e vizsgálatot.