2p

Az OTP legújabb eredménybeszámolója szerint jócskán túlteljesítette az elemzői várakozásokat.

Konszolidált eredményalakulás: 281 milliárd forintos negyedéves, ezzel 858 milliárd forintos kilenchavi adózás utáni nyereség, negyedévről-negyedévre vetített javuló nettó kamatmarzs és költséghatékonyság, stabil portfólióminőség, az idei évben 4 százalékos organikus árfolyamszűrt teljesítő hitelállomány-bővülés, stabil likviditási és javuló tőkepozíció – ezekről számolt be az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsdén publikált eredménykimutatásában.

A hitelintézet által megelőzően kiadott elemzői konszenzus negyedéves alapon 41 százalékos visszaesést, éves alapon 18 százalékos növekedést jósolt. A bankcsoport konszolidált adózás utáni eredményének harmadik negyedévi visszaesésének 26 százalékos szintje döntően a korrekciós tételek negatív egyenlegével magyarázható.

Közben a bevételek továbbra is javuló dinamikát mutattak, a kockázati költségek pedig mérsékelt összeget képviseltek. A negyedéves eredmény már tartalmazza az üzbég Ipoteka bank teljesítményét is.

Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, Bencsik László által délelőtt 9 órakor kezdődő sajtótájékoztatón további részletek is kiderülhetnek, amelyekről lapunk helyszíni tudósításban számol be.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!