3p

Buszokat, trolikat, metrókat, villamosokat, sőt hajókat is sikál május 1-jétől a B+N Referencia Zrt. Négy évre, közbeszerzési eljáráson nyerte el a munkát a cég.

A B+N Referencia Zrt. lapunkhoz eljuttatott sajtóközleménye szerint a cég május 1-től végez takarítási szolgáltatásokat a BKV Zrt. részére. A társaság a munkát közbeszerzési pályázaton nyerte el. A döntés indoklása szerint mindhárom területen a cég tette a legjobb ár-érték arányt tartalmazó, minden kiírási kritériumnak megfelelő, érvényes ajánlatot.

A szolgáltatás a BKV autóbusz, metró és villamos járműveire, telephelyeire és létesítményeire vonatkozik. A szolgáltatást a B+N Referencia Zrt. 4 éven keresztül végzi.  

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kiterjedt szolgáltatást végezhetünk a főváros egyik legfontosabb, az itt élők mindennapjait meghatározó társaságának. Ez a több éves megbízás komoly megtiszteltetés számunkra, egyben elismerése a közel 30 éves szakértelmünknek és tapasztalatunknak”

– fogalmazott Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója.

A takarítás az autóbusz és trolibusz üzletág esetében 1.150 darab járműre, 50.355 m2 területű létesítményre terjed ki. A metró esetében 282 darab jármű, 125.368 m2 létesítmény és 111.000 m2 utasforgalmi és üzemi terület tisztán tartása a feladat.  A villamos telephelyek alapterülete 81.003 m2, a járművek száma 613 db. A szerződés hatálya alá esik a Budavári Sikló, a libegő és a BKV hajós utasforgalmi területek kiszolgálása is.  A Szentendrei Múzeum és a Deák téri Millenniumi Földalatti Vasúti Múzeum takarítása szintén a társaság feladata lesz. A jelen szerződésben – az eddigi gyakorlattal ellentétben – nem szerepel a HÉV szerelvények és állomások takarítása.

A BKV számára a fent felsorolt szolgáltatások elvégzésére a becsült összeg évi 3,3 milliárd forint. A végső összeg a BKV által – a keret terhére - megrendelt szolgáltatások függvénye. A közlemény szerint az új költségszerkezettel nemcsak a BKV, hanem közvetve a magyar adófizetők is jól járnak, hiszen kedvezőbb áron, de jobb minőségben jutnak hozzá a takarítási szolgáltatáshoz. A döntésben a vállalási ár mellett ugyanis jelentős szerepe volt a minőségi kritériumoknak. A bíráló bizottság értékelte az alkalmazott gépek és technológiák, eszközök használatát, az alkalmazott szervezési és szervezeti módszereket.

Jól fekvő cég, színes múlttal

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt években közbeszerzések sorát elnyerő, és már külföldön is terjeszkedő B+N Referencia Zrt-nek nagyon jól megy mostanában, az árbevétel a 2016-os 13,7 milliárd forintról 2021-re 67,3 milliárdra nőtt, az adózott eredmény pedig 1,6-ról 6 milliárd forintra.

Kis-Szölgyémi Ferenc előtt a B+N tulajdonosa a Mundus Invest Zrt. volt. A Mundus pedig korábban Simicska Lajos, a Fidesz egykori pénztárnoka érdekeltsége volt, most pedig Mészáros Lőrinc birodalmához tartozik.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!