<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Buszokat, trolikat, metrókat, villamosokat, sőt hajókat is sikál május 1-jétől a B+N Referencia Zrt. Négy évre, közbeszerzési eljáráson nyerte el a munkát a cég.

A B+N Referencia Zrt. lapunkhoz eljuttatott sajtóközleménye szerint a cég május 1-től végez takarítási szolgáltatásokat a BKV Zrt. részére. A társaság a munkát közbeszerzési pályázaton nyerte el. A döntés indoklása szerint mindhárom területen a cég tette a legjobb ár-érték arányt tartalmazó, minden kiírási kritériumnak megfelelő, érvényes ajánlatot.

A szolgáltatás a BKV autóbusz, metró és villamos járműveire, telephelyeire és létesítményeire vonatkozik. A szolgáltatást a B+N Referencia Zrt. 4 éven keresztül végzi.  

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kiterjedt szolgáltatást végezhetünk a főváros egyik legfontosabb, az itt élők mindennapjait meghatározó társaságának. Ez a több éves megbízás komoly megtiszteltetés számunkra, egyben elismerése a közel 30 éves szakértelmünknek és tapasztalatunknak”

– fogalmazott Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója.

A takarítás az autóbusz és trolibusz üzletág esetében 1.150 darab járműre, 50.355 m2 területű létesítményre terjed ki. A metró esetében 282 darab jármű, 125.368 m2 létesítmény és 111.000 m2 utasforgalmi és üzemi terület tisztán tartása a feladat.  A villamos telephelyek alapterülete 81.003 m2, a járművek száma 613 db. A szerződés hatálya alá esik a Budavári Sikló, a libegő és a BKV hajós utasforgalmi területek kiszolgálása is.  A Szentendrei Múzeum és a Deák téri Millenniumi Földalatti Vasúti Múzeum takarítása szintén a társaság feladata lesz. A jelen szerződésben – az eddigi gyakorlattal ellentétben – nem szerepel a HÉV szerelvények és állomások takarítása.

A BKV számára a fent felsorolt szolgáltatások elvégzésére a becsült összeg évi 3,3 milliárd forint. A végső összeg a BKV által – a keret terhére - megrendelt szolgáltatások függvénye. A közlemény szerint az új költségszerkezettel nemcsak a BKV, hanem közvetve a magyar adófizetők is jól járnak, hiszen kedvezőbb áron, de jobb minőségben jutnak hozzá a takarítási szolgáltatáshoz. A döntésben a vállalási ár mellett ugyanis jelentős szerepe volt a minőségi kritériumoknak. A bíráló bizottság értékelte az alkalmazott gépek és technológiák, eszközök használatát, az alkalmazott szervezési és szervezeti módszereket.

Jól fekvő cég, színes múlttal

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt években közbeszerzések sorát elnyerő, és már külföldön is terjeszkedő B+N Referencia Zrt-nek nagyon jól megy mostanában, az árbevétel a 2016-os 13,7 milliárd forintról 2021-re 67,3 milliárdra nőtt, az adózott eredmény pedig 1,6-ról 6 milliárd forintra.

Kis-Szölgyémi Ferenc előtt a B+N tulajdonosa a Mundus Invest Zrt. volt. A Mundus pedig korábban Simicska Lajos, a Fidesz egykori pénztárnoka érdekeltsége volt, most pedig Mészáros Lőrinc birodalmához tartozik.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.