<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A digitális pénzek világában óriási árfolyamváltozásokkal kell számolnunk. Ezenfelül a Bitcoinra teljesen más szabályszerűségek vannak hatással, mint más esetekben. Ha ezzel a kriptovalutával szeretnénk kereskedni, érdemes megismerni ezeket a szabályokat.

A Bitcoin helyzetét befolyásoló tényezők

Az adja a különlegességét a hagyományos befektetési típusokhoz, például a részvényekhez vagy kötvényekhez képest, hogy nincs mögötte valódi érték. A klasszikus befektetési eszközök mögött mindig találunk egy céget vagy egy államot. Ezeknél megvizsgálhatjuk a pénzügyi teljesítményüket, gazdasági mutatójukat. A Bitcoin esetében ezekkel nem számolhatunk. Alapvető különbségként még megemlítendő, hogy az ilyen decentralizált működésű eszközöknél a monetáris politika, az infláció vagy a gazdaság működése nincs hatással az árfolyamra.

Ezzel szemben az előbb említett hatások helyett a kriptovaluta esetében más befolyásokkal kell tisztában lennünk. A legjelentősebb árszabályozó tényező a Bitcoin kereslete és kínálata. Emellett a bányászatért nyújtott jutalom nagysága is meghatározó. A kriptovalutáknál még az adott eszköz által gerjesztett hype is nagyon meg tudja növelni az árfolyamot. Minél ismertebb egy projekt, minél többen tulajdonolják, valamint minél többrétűbb a felhasználhatósága, annál nagyobb divathullámra számíthatunk.

Milyen egyéb árfolyamra ható faktorokat ismerünk?

A Bitcoinban rejlő rövid- és középtávú növekedési potenciál is hat az árfolyamra, de a piacon lévő egyéb kriptovaluták száma is képes befolyásolni azt. Azon tőzsdék száma is fontos, ahol kereskedhetünk ezzel a kriptopénzzel, de ezen tőzsdék likviditása is változtatja az árakat. Olyan makrogazdasági tényezőket sem szabad figyelmen kívül hagynunk, mint hogy az egyes országok hogyan szabályozzák az eszközzel való kereskedelmet, illetve annak bányászatát. Az automatizált kereskedéshez érdemes Tradensea kereskedő botokat alkalmaznunk, hogy maximalizáljuk nyereségeinket!

Hogyan vásárolhatunk Bitcoint?

Napjainkban több lehetőség is kínálkozik, ha Bitcoint szeretnénk vásárolni. Vehetünk közvetlenül váltóknál, illetve kriptotőzsdéken, de akár más magánszemélyektől is. Ezen alternatívák közül az a legegyszerűbb, ha egy nagy népszerűségnek örvendő váltón keresztül szerezzük be a kiszemelt kriptovalutánkat. Ezek általában egyszerű kezelőfelülettel rendelkeznek, sok beépített funkciót kínálnak, valamint altcoinok is elérhetőek rajtuk.

Ha tőzsdén szeretnénk megejteni a beszerzést, érdemes olyan szolgáltatót választanunk, ahol a vásárlást követően lehetőségünk lesz egy saját tárcára kiutalni az egyenlegünket. Így biztonságosabban tárolhatjuk digitális értékeinket. Ha itt vásárolunk, közvetlenül a vétel után kereskedésbe is kezdhetünk a Bitcoinunkkal.

Kiváló lehetőségnek tűnik alacsony árfolyamon kriptovalutát vásárolni, majd kivárni az árak emelkedését, ám azt a szabályt tartsuk be, hogy mindig csak annyi pénzt kockáztassunk, aminek az elvesztése nem okozhat problémát nekünk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.