<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A legtöbb emberi kapcsolatunk a családtagjainkhoz kötődik. Igaz ugyan, hogy ezek érzelmi kötődések, azonban jogi vonatkozásuk is van. Ezért amikor olyan helyzet adódik a családon belül, akár vagyoni, akár egyéb hivatalos ügyben, amelyet rendezni kell, érdemes szakszerű segítséget kérni. 

A családjogi ügyek az egyik legszélesebb skálát képviselik a jogrendszerben. Érintettek lehetnek benne felnőttek és gyermekek egyaránt. Épp az érzelmi tényezők miatt érdemes minél békésebben és gyorsabban megoldani ezeket az ügyeket. Egy jogi képviselő segíthet megegyezésre jutni, és csökkenteni a felek közötti sérelmeket. Továbbá megvédeni a legfontosabb szereplőt a családjogi ügyekben: a kiskorú gyerekeket.

Milyen ügyek tartoznak a családjog körébe?

Nem véletlen, hogy számos ügycsoport tartozik a családjog körébe. Hiszen a legtöbben ebben a szervezetben éljük mindennapjainkat. Azonban ezek a kis egységek gyakran felbomlanak, ami miatt számos kérdést rendezni kell. A válóperek és a hozzájuk tartozó járulékos ügyek a leggyakoribb eljárások. Ha egy házasság felbomlik, akkor döntést kell hozni a gyermekek elhelyezéséről és a vagyon megosztásáról is.

Emellett gyakori családjogi ügy az apaság meghatározása, a házassági szerződések megalkotása vagy épp az élettársi kapcsolatok bejegyzése. Ezek közül nem mind kerül bíróság elé, azonban a jogi segítség valamennyi ügyben nagyon hasznos. Dr. Sass Rita válóperes ügyvéd is azt tanácsolja, hogy keressünk fel egy tapasztalt szakembert, ha családjogi ügyünk adódik.

A legfontosabb szereplő: a gyermek

Bármilyen jogi procedúráról is legyen szó, az a felnőtteket is sok esetben megviseli. Amikor egy család kettészakad, annak a lelki része plusz terhet jelent. Ez azonban fokozottan igaz a gyerekekre, akik tehetetlen résztvevői az eseményeknek. Válás, szakítás esetén az egyik elsődleges kérdés, hogy melyik szülőnél nevelkedjenek tovább a közös kiskorúak.

A gyerekek legfőbb érdeke, hogy minél rövidebb ideig tartson a per és minél hamarabb megnyugodjanak a kedélyek, elsősorban a szülők. Egy apaság megállapítása iránti per ugyancsak felkavarhatja a nagyobb gyerekeket. Fontos lenne, hogy a szülők felismerjék annak a fontosságát, hogy a legnagyobb figyelmet a családjogi ügyekben a gyerekek igénylik. Egy jogi képviselő ebben is segítheti a feleket.

Miben segíthet egy tapasztalt jogi képviselő?

Aki napi rendszerességgel foglalkozik családokat, kapcsolatokat érintő jogi ügyekkel, annak a tapasztalata nagyban felgyorsíthatja az eljárást. Ez pedig, ahogy már említésre került, elemi érdeke minden félnek, de leginkább a gyerekeknek. 

Az ügyvédek hozzájárulhatnak a közös megállapodások megszületéséhez. Tisztában vannak a bíróság előtt bemutatandó dokumentumokkal, és hatékonyan képviselhetik a tárgyalások során a feleket. Nem érdemes megspórolni az ügyvédi segítséget, hiszen fontos a lelki nyugalmunk is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.