<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az érintett kutat leállította a Mol.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén, a támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr életét vesztette. A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemben történt Hangu körzetben.

A Mol kedden közleményt adott ki az esetről. Azt írják:

nem volt jelen Mol-alkalmazott a vállalat által üzemeltetett pakisztáni kutaknál.

A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállították és biztonsági üzemmódba helyezték, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik - közölte a Mol az MTI-vel.

A Mol egyik pakisztáni blokkja. Fotó: Mol
A Mol egyik pakisztáni blokkja. Fotó: Mol

Az olajtársaság tájékoztatása szerint a támadás a Mol által üzemeltetett TAL Blockban található két kút közelében történt. A  területet őrző biztonsági erők - pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök - 6 tagja életét vesztette. A Mol arról számolt be, hogy a támadás az üzemi területtől távol történt, a többi kúton pedig zavartalanul folyik a termelés, és leszögezték, hogy az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.