3p

Nem futott be nagy karriert Rogán Antal volt felesége a logisztika területén, hiszen alig pár hónapot töltött el az ágazatban új cégének köszönhetően.

Rogán-Gaál Cecília egészen az idei év elejéig főként a reklám és a média területén tevékenykedett gazdasági érdekeltségei révén. 2021. januárjában aztán új céget alapított: a DCL Logisztika Kft.-t. Nevéből is sejthetően főként közúti szállítmányozásra hozták létre, de más logisztikai tevékenységeket is felvett a cég a tevékenységi körébe.

Többek között:

  • raktározás, tárolást,
  • rakománykezelést,
  • vagy épp a légi szállítást kísérő szolgáltatást.

Alighogy létrejött a cég, egy hónappal később már háttérbe is vonult Rogán-Gaál Cecília, hiszen, mint elsőként beszámoltunk róla, nem akárkit vett maga mellé társtulajdonosnak.

A cégbírósághoz benyújtott tagjegyzék szerint 2021. február 15-i hatállyal a miniszter volt felesége kisebbségi tulajdonossá avanzsált saját cégében:

  • a törzsbetétből 1,2 millió forintos rész az alapító Rogán-Gaál Cecíliáé,
  • 1,8 millió forint pedig a Win Capital Kft. tulajdonrésze lett.

Utóbbi céget tavaly hozta létre Szemerey Loránd, aki nem nevezhető rutintalannak a logisztika területén. Szemerey ugyanis a Szemerey Transportnál ismerkedett meg a fuvarozási szakmával, aztán a Waberer's Logisztika Kft.-vel történt cégfúzió után, 2013-ban került a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. fuvarozási és szállítmányozási üzletágának élére - írta róla néhány évvel ezelőtt a Supply Chain Monitor.

Hiába jelent meg a tapasztalt szakember, Rogán-Gaál Cecíliának a jelek szerint nem jött be ez a terület. Fél évvel a cége megalapítása után ugyanis teljesen kiszállt, és megvált tulajdonrészétől.

A cégkivonat tanúsága szerint 2021. július 15-én dr. Boross Ildikó vette át Rogán-Gaál Cecília helyét.

Rogán-Gaál Cecíliának megmaradtak Sarka Katával közös cégei (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)
Rogán-Gaál Cecíliának megmaradtak Sarka Katával közös cégei (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)

Az ügyvédnőnek nem ez az első gazdasági érdekeltsége, viszont, ahogy év elején Rogán-Gaál Cecília, úgy ő is teljesen ismeretlen vizekre evezett a DCL-nek köszönhetően. Az Opten adatbázisa szerint többedmagával 2018. februárjában tulajdonosa lett az "egyéb máshova nem sorolható új áru kiskereskedelmével" főtevékenységként foglalkozó 4 Green Technologies Kft.-nek. Ez a cég az elmúlt években egyre kevésbé végez érdemi tevékenységet, hiszen míg 2016-ban még a 1,5 milliót súrolta az árbevétel, addig 2019-re ez 90 ezer forintra apadt, tavaly pedig már egy forint sem folyt be a kasszába.

Az új tulajdonos neve ismeretlennek tűnhet, és némiképp az is. Ami biztos, hogy a Holczer, Jákó & Boross ügyvédi irodában dolgozik, az irodáról pedig annyit tudni, hogy nem teljesen ismeretlen az állami körök számára. 2014-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel szerződött jogi képviseletre. Ez egy 2017-es parlamenti írásbeli válaszból derült ki.

Rogán-Gaál Cecília a tranzakció után újra csak két cégért felel közösen Sarka Katával:

  • a tavaly már 680 milliós árbevételt és több mint félmilliárdos profitot realizáló, Top News Hungary Kft.-ért,
  • illetve a reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó Nakama & Partners Kft.-ért. A cég tavaly félmilliárdos bevételvől 24 milliós profitot hozott össze.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!