<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nem futott be nagy karriert Rogán Antal volt felesége a logisztika területén, hiszen alig pár hónapot töltött el az ágazatban új cégének köszönhetően.

Rogán-Gaál Cecília egészen az idei év elejéig főként a reklám és a média területén tevékenykedett gazdasági érdekeltségei révén. 2021. januárjában aztán új céget alapított: a DCL Logisztika Kft.-t. Nevéből is sejthetően főként közúti szállítmányozásra hozták létre, de más logisztikai tevékenységeket is felvett a cég a tevékenységi körébe.

Többek között:

  • raktározás, tárolást,
  • rakománykezelést,
  • vagy épp a légi szállítást kísérő szolgáltatást.

Alighogy létrejött a cég, egy hónappal később már háttérbe is vonult Rogán-Gaál Cecília, hiszen, mint elsőként beszámoltunk róla, nem akárkit vett maga mellé társtulajdonosnak.

A cégbírósághoz benyújtott tagjegyzék szerint 2021. február 15-i hatállyal a miniszter volt felesége kisebbségi tulajdonossá avanzsált saját cégében:

  • a törzsbetétből 1,2 millió forintos rész az alapító Rogán-Gaál Cecíliáé,
  • 1,8 millió forint pedig a Win Capital Kft. tulajdonrésze lett.

Utóbbi céget tavaly hozta létre Szemerey Loránd, aki nem nevezhető rutintalannak a logisztika területén. Szemerey ugyanis a Szemerey Transportnál ismerkedett meg a fuvarozási szakmával, aztán a Waberer's Logisztika Kft.-vel történt cégfúzió után, 2013-ban került a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. fuvarozási és szállítmányozási üzletágának élére - írta róla néhány évvel ezelőtt a Supply Chain Monitor.

Hiába jelent meg a tapasztalt szakember, Rogán-Gaál Cecíliának a jelek szerint nem jött be ez a terület. Fél évvel a cége megalapítása után ugyanis teljesen kiszállt, és megvált tulajdonrészétől.

A cégkivonat tanúsága szerint 2021. július 15-én dr. Boross Ildikó vette át Rogán-Gaál Cecília helyét.

Rogán-Gaál Cecíliának megmaradtak Sarka Katával közös cégei (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)Rogán-Gaál Cecíliának megmaradtak Sarka Katával közös cégei (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)

Az ügyvédnőnek nem ez az első gazdasági érdekeltsége, viszont, ahogy év elején Rogán-Gaál Cecília, úgy ő is teljesen ismeretlen vizekre evezett a DCL-nek köszönhetően. Az Opten adatbázisa szerint többedmagával 2018. februárjában tulajdonosa lett az "egyéb máshova nem sorolható új áru kiskereskedelmével" főtevékenységként foglalkozó 4 Green Technologies Kft.-nek. Ez a cég az elmúlt években egyre kevésbé végez érdemi tevékenységet, hiszen míg 2016-ban még a 1,5 milliót súrolta az árbevétel, addig 2019-re ez 90 ezer forintra apadt, tavaly pedig már egy forint sem folyt be a kasszába.

Az új tulajdonos neve ismeretlennek tűnhet, és némiképp az is. Ami biztos, hogy a Holczer, Jákó & Boross ügyvédi irodában dolgozik, az irodáról pedig annyit tudni, hogy nem teljesen ismeretlen az állami körök számára. 2014-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel szerződött jogi képviseletre. Ez egy 2017-es parlamenti írásbeli válaszból derült ki.

Rogán-Gaál Cecília a tranzakció után újra csak két cégért felel közösen Sarka Katával:

  • a tavaly már 680 milliós árbevételt és több mint félmilliárdos profitot realizáló, Top News Hungary Kft.-ért,
  • illetve a reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó Nakama & Partners Kft.-ért. A cég tavaly félmilliárdos bevételvől 24 milliós profitot hozott össze.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.