Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

A cégbírósági papírok alapján a szakmát jól ismerő, tapasztalt üzlettársa lett Rogán-Gaál Cecíliának friss alapítású cégében.

A volt férje nevét továbbra is viselő üzletasszony, Rogán-Gaál Cecília év elején kezdte el megvetni a lábát egy teljesen új területen, fő tevékenységként egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatással foglalkozó céget alapított DCL Logisztika Kft. néven - vette észre a K-Monitor. Bár a bejegyzés szerint a céget egyedül alapította, mára úgy tűnik a cégbírósági papírok szerint, hogy mégsem teljesen egyedül kezdi bontogatni a szárnyait a szállítmányozás területén.

Üzlettársa, Sarka Kata nélkül vágott bele Rogán-Gaál Cecília a szállítmányozásba (Forrás: Rogán Cecília/Instagram)Üzlettársa, Sarka Kata nélkül vágott bele Rogán-Gaál Cecília a szállítmányozásba (Forrás: Rogán Cecília/Instagram)

A 2021. január 7.-én alapított Kft. tulajdonosi szerkezete bő egy hónappal később alakult át: nemcsak új szereplő tűnt fel, de a cég alapítója is kisebbségi tulajdonos lett. Egy szintén nem túl nagy múltra visszatekintő cég lett a többségi tulajdonos, mely mögött annál több tapasztalattal rendelkező szakember áll.  

A cégbírósághoz benyújtott tagjegyzék szerint 2021. február 15-i hatállyal a Kft. tagja

  • az 1,2 millió forintos törzsbetéttel rendelkező alapító, Rogán-Gaál Cecília,
  • valamint az 1,8 millió forintos törzsbetéttel pedig a Win Capital Kft. rendelkezik.

A dokumentum március 1-jei keltezéssel született meg és hiánypótló végzés nyomán nyújtották be a bírósághoz - melyekben rábukkantunk az egyelőre még csak bejegyzés alatt álló változásokra.

A módosítások sora azonban ezzel nem ér véget, hiszen az addigi ügyvezetőtől, Mészáros Dánieltől is megválnak a tulajdonosok. Helyét az a Szemerey Loránd veszi át, aki egyben közvetve Rogán-Gaál Cecília üzlettársa, így a DCL Logisztika Kft. többségi tulajdonosa lett.

Az 1,8 millió forintos törzsbetéttel rendelkező WIN Capital Kft.-t ugyanis Szemerey Loránd alapította még tavaly júniusban. Az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező cég fő tevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, emellett foglalkozik még gépjármű kölcsönzéssel, üzletvezetéssel, valamint a DLC Logisztika fő tevékenységeként is megjelölt egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatással is.

Ha valakinek ismerősnek tűnik a szállítmányozás területéről Szemerey Loránd neve, akkor csak meg tudjuk erősíteni a sejtését. Szemerey ugyanis a Szemerey Transportnál ismerkedett meg a fuvarozási szakmával, aztán a Waberer's Logisztika Kft.-vel történt cégfúzió után, 2013-ban került a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. fuvarozási és szállítmányozási üzletágának élére - írta róla néhány évvel ezelőtt a Supply Chain Monitor.

Az Opten cégadatbázisa szerint saját cége megalapítása után is egy ideig még cégjegyzésre jogosult személyként szerepelt a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. cégkivonatában Szemerey Loránd. A nevét 2020. december 22-én törölték a cégkivonatból.

A nagy tapasztalattal rendelkező szakember feltételezhetően nagy segítségére lesz a DLC Logisztika alapítójának Rogán-Gaál Cecíliának. Bár nem ez az egyetlen és első céges érdekeltsége, eddig teljesen más területeken tevékenykedett. A Nakama & Partners Kft. reklámügynökségi tevékenységgel foglalkozik, a Top News Hungary Kft. pedig - melyet a Nakamához hasonlóan Sarka Katával közösen irányít és birtokol - többek között elsősorban napilapkiadással, rekámügynöki tevékenységgel és világháló-portál szolgáltatással foglalkozik.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.