2p

Alig száradt meg a tinta az adásvételi szerződésen.

Nem sokkal azután, hogy a kormány óriási terhet róva a költségvetésre megvásárolta a Budapest Airport Zrt. többségét, a lemondott első számú operatív vezető helyére újat nevezett ki. 2024. június 6-tól ugyanis Francois Berisot tölti be a vállalat vezérigazgatói posztját - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Francois Biresot több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt 5 évben a VINCI Airports-hoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.
Francois Biresot több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt 5 évben a VINCI Airports-hoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.
Fotó: Budapest Airport

Francois Berisot magasan képzett szakember a repülőtér-üzemeltetési iparágban; olyan területeken rendelkezik tapasztalatokkal, mint az üzemeltetésirányítás, a kereskedelmi és piacfejlesztés, az infrastruktúra-felújítás és bővítés, a stratégiai tervezés, a pénzügyek és a kivitelezés. A repülőtér-üzemeltetés terén széleskörű ismeretekkel rendelkezik, amelyeket több releváns munkakörben és az azokkal járó tapasztalat révén szerzett.

Korábban a TAV Construction ügyvezető igazgatóhelyettese és pénzügyi igazgatója volt Törökországban, illetve a VINCI Airports üzletfejlesztési projektigazgatójaként nagy repülőtéri projektek (köz- és magánszféra partnerségek, repülőtér-felvásárlások és privatizációk) felügyeletéért volt felelős. Mielőtt a VINCI Airports-hoz csatlakozott, több operatív pozíciót is betöltött, többek között az ammáni (Jordánia) Queen Alia Nemzetközi Repülőtér forgalmi igazgatói posztját.

Francois Berisot váltja Kam Jandut, a Budapest Airport Zrt. leköszönt vezérigazgatóját, aki 2009-ben csatlakozott a céghez, és korábban légiközlekedési igazgatóként, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként is dolgozott a vállalatnál. A társaság ezúton is köszönetét fejezi ki Kamnak a BUD eredményeihez való felbecsülhetetlen hozzájárulásáért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!