Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Több szakmában is komoly hiány van szakemberekből. A BKIK Kézműves Tagozatának elnöke nyilatkozott erről.

Súlyos munkaerőhiány van számos szakmában - derül ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozatának elnöke, László Sándor nyilatkozatából, amit a kamara honlapjának adott még karácsony előtt. Az interjúban szó esik a tagozat kamarán belüli szerepéről, az általuk rendezett eseményekről, de az igazán érdekes rész a hiányszakmákról szól.

A vizesekre is nagy szükség lenneA vizesekre is nagy szükség lenne

László Sándor a veszélyeztetett szakmákra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy van belőlük bőséggel és nem kell csak különleges szakmákra gondolni. Mint mondta, ide tartozik a víz- és a gázszerelő szakma is. "Előbbiben még nem olyan vészes a dolog, de utóbbiban, hogy úgy mondjam, gázos a helyzet" - fogalmazott. A jól képzett takarítókat is megemlítette, azokat, akik műtőket tartanak karban. Itt már komoly szakértelemre van szükség szerinte.

A példák sorát a szabókkal és varrónőkkel folytatta. "Ma már lasszóval kell fogni olyat, aki öltönyt, vagy női ruhát tud varrni" - mondta. Az épület- és díszmű bádogos mesterek is kikoptak, akik egyebek mellett a templomok tetejét hozták rendbe. Egy időben a lószerszámkészítők is eltűntek, de most, hogy elterjedtek a lóterápiás kezelések, így újra szükség van a munkájukra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.