<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Több szakmában is komoly hiány van szakemberekből. A BKIK Kézműves Tagozatának elnöke nyilatkozott erről.

Súlyos munkaerőhiány van számos szakmában - derül ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozatának elnöke, László Sándor nyilatkozatából, amit a kamara honlapjának adott még karácsony előtt. Az interjúban szó esik a tagozat kamarán belüli szerepéről, az általuk rendezett eseményekről, de az igazán érdekes rész a hiányszakmákról szól.

A vizesekre is nagy szükség lenneA vizesekre is nagy szükség lenne

László Sándor a veszélyeztetett szakmákra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy van belőlük bőséggel és nem kell csak különleges szakmákra gondolni. Mint mondta, ide tartozik a víz- és a gázszerelő szakma is. "Előbbiben még nem olyan vészes a dolog, de utóbbiban, hogy úgy mondjam, gázos a helyzet" - fogalmazott. A jól képzett takarítókat is megemlítette, azokat, akik műtőket tartanak karban. Itt már komoly szakértelemre van szükség szerinte.

A példák sorát a szabókkal és varrónőkkel folytatta. "Ma már lasszóval kell fogni olyat, aki öltönyt, vagy női ruhát tud varrni" - mondta. Az épület- és díszmű bádogos mesterek is kikoptak, akik egyebek mellett a templomok tetejét hozták rendbe. Egy időben a lószerszámkészítők is eltűntek, de most, hogy elterjedtek a lóterápiás kezelések, így újra szükség van a munkájukra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.