Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A textiliparban például fantáziát látnak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Corvinus Egyetem együttműködésében egy tanulmány készül, amely megmutatja, hogy melyek azok az iparágak, amelyek 2020-ra, 2025-re, esetleg 2030-ra több munkavállalót igényelnek - derül ki abból az interjúból, amit Zsabka Zsolt, a BKIK Ipari Tagozatának elnöke adott a blogstar.hu oldalnak.

Zsabka Zsolt (forrás: blogstar.hu)Zsabka Zsolt (forrás: blogstar.hu)

A munkaerőigény felmérése egyben arra is alkalmas lesz, hogy beazonosítsa, mely szakirányokban kell megerősíteni a képzést. Zsabka Zsolt - aki nemrég megkapta az Év Vállalkozója díjat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől (VOSZ) - szerint az egyik ilyen iparág a ruhaipar lehet. Mint mondta, megkezdték az együttműködést a Divat és Design Ügynökséggel, hiszen "komoly kormányzati támogatással nagyszabású fejlesztés indul a divatiparban, viszont nem áll rendelkezésre a kellő számú ruhaipari vagy textilipari szakember.

De nem csak ez hiányzik - említi meg a tagozati elnök. Jelenleg még gyártósorok sincsenek, itt is fejlesztésre van tehát szükség. Ebben segítenek a különböző pályázatok, melyek révén telephelyet bővíthetnek, gépesíthetnek, plusz munkaerőt vehetnek fel a cégek - mondta.

Problémaként megemlítette, hogy a piacon még mindig vannak olyan szereplők, amelyek az adófizetés elkerülésével tudnak olcsóbbak lenni a többieknél, vagyis a piac megtisztításával is foglalkozni kell szerinte.

Az egyetem közreműködésével készülő tanulmány egyebek mellett azt vizsgálja, hogy a különböző szakterületeken - textilipar, , gépipar, humánerőforrás-menedzsment - végzők a középiskola befejezése után hova mennek, hol helyezkednek el a munkavállalók. Azt elemzik, hogy mikor dől el, mi lesz belőlük, és mi az oka annak, hogy miután befejezi valaki a középiskolát vagy a főiskolát, mégsem azon a területen helyezkedik el, amilyen szakmát tanult. A következő ütemben tankerületi központokat, vállalkozásokat keresnek fel interjúkészítés céljából a hallgatók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.