TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Folytatódik az MNV kiürítése.

Egy friss rendelet a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá helyez több állami vállalatot, melyek eddig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) portfóliójába tartoztak.

Máshová került a kontroll Máshová került a kontroll

A listán olyan jelentős árbevétellel gazdálkodó cégek is találhatók, mint a Magyar Villamos Művek vagy a Szerencsejáték Zrt.

 

Ma reggel 8 órától - a rendelet ugyanis szokatlan módon a kihirdetés napján túl órában is meghatározza a hatályba lépés idejét - Bártfai-Mager Andrea felügyeli ezeket a cégeket. Továbbá a Volánbusz, valamint regionális közlekedési és vízügyi társaságok is a tárca nélküli miniszterhez kerültek.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő portfoliójának kiüresítése tehát folytatódik, azok után, hogy egy idén június 25-i rendelet már számos cég átirányításáról gondoskodott  a tárca nélküli miniszterhez.

A közlekedési cégekkel ismert tervei vannak a kormánynak: hírek szerint egy holdingba szervezik a vasúti és a közúti közlekedéssel foglalkozó társaságokat, vagyis a MÁV és a Volán tevékenységének egységes koordinációjára készülnek. Állítólag az irányítást Dávid Ilonára bízzák, akinek a távozásáról a MÁV-tól a napokban jelentek meg sajtóhírek.

Visszatérve az MVM-re és a Szerencsejáték Zrt.-re, az előbbi csoportszinten 1331 milliárd forint árbevételt ért el, adózás előtti eredménye 14,78 milliárd forint volt. A szerencsejátékkal foglalkozó cég árbevétele tavaly 436,6 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye 19,6 milliárd.

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter a kormányzati hierarchiában közvetlenül a miniszterelnök alá tartozik, vagyis nem túlzás kijelenteni, hogy az energiapiac és a szerencsejáték piac meghatározó cégei mostantól lényegében Orbán Viktor felügyelete alá tartoznak.

Az MNV honlapján egyébként jelenleg is feltüntetik a tárca nélküli miniszter rendeletében érintett cégeket, mint a társaság portfóliójába tartozó vagyonelemeket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.