<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

A csontok és az ízületek kulcsfontosságú szerepet játszanak az emberi test működésében, ezért nagyon fontos a megfelelő állapotuk megtartása. Ha kellő figyelmet szentelünk az ásványi anyag és vitamin bevitelére, akkor hozzájárulunk a mozgásszervrendszer egészségének megtartásához, és még a csontok öregedési folyamatait is lassíthatjuk. 

Pár szóban a csontokról és ízületekről

A csontok kollagénből és kalcium-foszfátból álló élő szövetek, amelyek alapvető tulajdonsága, hogy erősek és rugalmasak is. Mindezek mellett fontos tulajdonságuk, hogy pajzsként védik a lágy részeket, így az agyat, tüdőt és az egyéb alapvető belső szerveket. Funkciójuk szerint egyes belső működéshez szükséges és meghatározó ásványi anyagok tárolására is szolgálnak, illetve közvetve segítenek a vércukorszint szabályozásában is.

Az ízületek a csontok, csontvégek összekötésében játszanak nagy szerepet. Többféle szövetből állnak, így például porcból, szinoviális membránból, szalagokból, inakból és egyéb olyan folyadékból, amelyek lehetővé teszik az ízület mozgását, mobilitását. 

A mozgásszervi rendszer jó működésének az alapja a megfelelő táplálkozás, vagyis a kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag biztosítása a szervezet számára. Manapság az étrend-kiegészítők között találhatunk olyan termékeket, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, ami speciálisan a csontok, ízületek, porcok és a teljes mozgásrendszer támogatását hivatottak szolgálni. A NapiBio.hu étrend-kiegészítői között megtalálhatóak a csontokat és ízületeket támogató termékek, a kínálatért érdemes ellátogatni az oldalra.

Mely mozgásszervi betegségek előzhetők meg a plusz vitaminbevitellel?

Korunkban az egyik leggyakoribb betegség a csontritkulás. A legtöbb esetben akkor van nagyobb esély a kialakulására, amikor a csontok gyengülnek az ásványi anyag sűrűségének és tömegének változása miatt. Nem kérdés, hogy ezzel a csontok törésének kockázata is megnő. 

A csonttörések magas kockázatának kitett személyek leginkább az idősek, a csontritkulásban és az endokrin vagy bélrendszeri betegségekben szenvedők, de nyílt vagy zárt csonttörés a balesetek következtében is kialakulhat.

Az ízületi betegségek leggyakoribb formája az ízületi kopás, melynek következtében az ízületben lévő csontok összedörzsölődnek, ami duzzanat és merevség kialakulásához vezethet az adott területen. Ezek a tünetek jellemzően felnőttkorban jelentkeznek, leginkább 60 év felett, a kockázati tényezőjét pedig az életkor, a súly, a sportolási szokások és a genetika határozza meg. 

A mozgásszervi megbetegedések számos változatban jelentkezhetnek még, előfordulhat köszvény, reuma, bursitis és még sok más betegség; a probléma lehet veleszületett vagy később kialakult, de azt mindenképpen érdemes tudni, hogy a megfelelő vitamin-utánpótlás segítséget nyújt minden esetben, így érdemes azok fokozott bevitelére figyelni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.