<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

Sokan még ma is tartanak az olajsütőktől, vagy más néven fritőzöktől, amelyek kifejezetten hasznos készülékek lehetnek a húsok kisütéséhez vagy a sokak által kedvelt sült krumpli elkészítéséhez.

Vannak, akik azért tartózkodnak az olajsütőktől, mert félnek, hogy túlságosan zsíros lesz a kisütött étel, vagy hogy könnyen leég a hús, és folyamatos figyelmet igényel. 

Ezeket a tévhiteket próbáljuk eloszlatni bejegyzésünkkel, hiszen az olajsütő segítségével nagyban megkönnyítheti az olajban sütés folyamatát és leveheti a válláról a terhet. Ehhez azonban tüzetesebben meg kell ismerkednie az olajsütő jellegzetességeivel, és a megfelelő gépezetet szükséges választania, amely kielégíti felmerülő igényeit.

Az olajsütők választásának kulcsa

Olajsütők esetében a legfontosabb tényező, hogy a sütés alkalmával az olaj hőmérséklete nem melegszik túl. Így a beépített hőfokszabályzónak köszönhetően állandó értéken marad az olaj, és szépen egyenletesen sül benne a hús vagy a krumpli. Ezzel szemben, amikor a serpenyőt használja, akkor sokkal jobban kell figyelnie arra, hogy “ne égjen meg” az olaj, hiszen a kellemetlen szagok mellett fokozottan balesetveszélyes is. 

Hosszú távon pedig az égett zsiradék a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát is növelheti. Így jobb odafigyelni egészségére és egy tudatosabb döntést hozni. Az olajsütő segítségével az étel nem ázik az olajban, és nem szívja tele magát zsírral, a sütőből kivéve pedig még a rajta maradt cseppeket is könnyen felitathatja egy szalvétával. 

Mely tényezőkre fordítson figyelmet?

A vásárlás előtt azonban érdemes végiggondolnia, hogy mik azok a tényezők, amelyeket mindenképpen elvár a gépezettől. Amennyiben nem szeretne a mosogatással hosszú perceket tölteni, és rendelkezik mosogatógéppel, akkor Ön számára a kivehető olajtartályos készülék a legideálisabb. Segítségével csupán kiemeli a tartályt, és az olaj összegyűjtését követően már mehet is a mosogatógépbe. Léteznek már olyan olajsütők is, amelyek mikro olajszűrővel rendelkeznek, így a gépezet képes tisztán tartani az olajat és megszűrni azt. 

Sokan azért nem szeretnek olajban húst sütni, mivel a serpenyőből kipattogó olaj mellett a lakásban uralkodó szagok is elveszik a kedvét a naphosszig tartó szellőztetéstől. Olajsütő esetében azonban nem kell attól tartania, hogy minden átveszi a rántott hús illatát, hiszen a beépített kondenzáló rendszerének köszönhetően sokkal kevesebb gőz és ezzel együtt szag kerül a légtérbe. Így szinte észrevétlenül sütheti ki a vacsorát anélkül, hogy még a három házzal arrébb lévő szomszéd is érezze. 

Amennyiben sikerült meggyőznünk az olajsütő hatékonyságával kapcsolatban, akkor keresse fel a BestMarkt webshopjában található készülékeket, és válassza az igényeinek legmegfelelőbbet!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.