<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Olvasói jelzések alapján derült ki.

Elviteles díjat vezetett be a McDonald’s: nyolcvan forintot számol fel akkor, ha valaki nem az étteremben eszi meg a rendelt ételt, hanem elvitelre kéri. A Flórián téri étterem terminálja azt is jelzi, hogy ez igaz az autós kiszolgálásra is - írja a hvg.hu olvasói jelzés alapján.

Ezt a cég honlapján feltüntetettek is megerősítik, mint írják ugyanis:

"elvitelre történő vásárlás esetén elviteli díj kerül felszámolásra vásárlási tranzakciónként egyszer”.

Az ugytudjuk.hu a telefonos applikációban is észrevette a figyelmeztetést. A lap egyik olvasója úgy játszotta ezt ki, hogy éttermi fogyasztásra kérte az ételt, majd kért mellé egy papírzacskót, amit ingyen kapott, majd beletette az ételt és elvitte.

Frissítés 18:41

A hvg.hu megkeresésére a McDonald's elmagyarázta, miért volt szükség az elviteli díj bevezetésére. Mint írják: ez egy tranzakcióhoz kapcsolódó díj, amely az elviteles vásárlásokra vonatkozó megnövekedett többletköltségeik részbeni fedezetéül szolgál. Hozzátették: Az elviteli díj mértékéről fogyasztóink a vásárlás előtt az étteremben tudnak tájékozódni, illetve kupon beváltása esetén a kuponon annak mértéke feltüntetésre kerül.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.