4p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Viszont Balásy üzlettársa a harmadik részfutam győztesének, a Springer & Jacobynak a társtulajdonosa is.

Még áprilisban hirdetett tendert a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Magyar Államkincstár kommunikációs és rendezvényszervezési feladatainak ellátására, a közbeszerzés győzteseinek névsorát pedig a múlt héten tették közzé. Ez egy "három az egyben"-közbeszerzés volt, ami most azt jelenti, hogy volt egy adott feladatcsomag, melyet háromszor kellene elvégezni, és mindhárom lehetőséget feldobták az indulóknak.

Háromfelé megy a pénz (Fotó: MTI)Háromfelé megy a pénz (Fotó: MTI)

A befutók közt nincs nagy meglepetés: a legnagyobbat a kormány kedvenc kommunikációs szakemberének, Balásy Gyulának a cégei nyerték. Itt legfeljebb azon lehet hüledezni, hogy mindhárom rész helyett ő csak kettőt vitt el, de rögtön visszasüllyed az égbe szaladt szemöldök, ha megvizsgáljuk a másik nyertest, mert ő meg Balásy üzlettársa. Erről mindjárt bővebben, először nézzük a tender feladatait!

MÁK-os munka, háromszor

A győztes cégeknek komplex kommunikációs szolgáltatást kell szállítaniuk a MÁK részére, összesen 127 millió forintért - ez az összeg bomlik tehát három részre. A feladatok közt print és online kampány tervezése, kivitelezése, pr-feladatok ellátása, rendezvényszervezés és médiavásárlás is szerepel az Államkincstár igényeinek megfelelően. Az első csomagban egy 100 fős projektnyitó rendezvény, egy 100 fős, budapesti projektzáró és három, az ország különböző régióiban tartandó, egyenként 150 fős szakmai konferencia tető alá hozása is feladat. Erre 39 millió 400 ezer forint jut, a MÁK pedig az összeg 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget.

A második csomag ugyanígy néz ki, de ott nyitórendezvénnyel már nem kell foglalkozni, és itt 38 757 315 forintból kell megoldani a feladatokat.

A harmadik csomag már kicsit más, ebben szintén feladat egy 100 fős, budapesti projektzárón való munkálkodás, projektnyitóval pedig itt sem kell foglalkozni, ellenben három helyett itt már hat 150 fős konferenciát kell megrendezni az ország hat régiójában.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.