Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

7 éve kis fokozaton működő rendezvényszervező cégbe szállt be a kormányzati propaganda első számú ügynökségének tulajdonosa, Balásy Gyula.

Balásy Gyula nevéhez eddig a kormányzati megrendeléseket sorra bezsebelő New Land Media és Lounge Design cégek kötődtek leginkább, de mostantól jó eséllyel egy újabb vállalkozás neve is egyre gyakrabban fog feltűnni.

2018. október 17-én ugyanis minősített többségű befolyást szerzett a Moonlight Event Kft.-ben Balásy, melynek fő tevékenysége konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése. Egyedüli tulajdonosa a veresegyházi Szirtes Zsuzsanna volt aki mostantól Balásyval közösen irányíthatja a céget. Noha csak októberben szállt be a Moonlightba Balásy, a mocorgás már nyáron elkezdődhetett.

A korábbi években meglehetősen alacsony fokozaton pörgő cég ugyanis hirtelen állami megrendeléshez jutott. Az MVM Zrt. július végén két, rendezvények szervezésére irányuló szerződést is kötött a Moonlighttal. Az egyikre 20,9 millió forintot fizetett ki a Zrt., a másikra pedig ennek sokszorosát, 149,68 milliót.

A Moonlight csak ezzel a két szerződéssel a szokásos éves bevételének többszöröséhez jutott hozzá. A legjobb évük 2015 volt ebből a szempontból, akkor majdnem 46 millió forint folyt be a cég kasszájába. 2017-ben egyébként mindössze 4,2 millióra tettek szerint, melyből a végére 2,2 millió forintos veszteséget csináltak. Az Opten adatai szerint a cégnél 8-an dolgoznak.

A közbeszerzési hatóság hirdetményei alapján a Moonlight legutóbb 2015-ben dolgozott az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségnek, ők bonyolították le a "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" kampányt, amiért nettó 24,5 millió forintot kaptak. 2013-ban pedig a Magyar Agrárkamarának szerveztek meg néhány rendezvényt a tájékoztatási tevékenységhez kapcsolódva, amiért nettó 23,9 milliót kaptak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.