2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

7 éve kis fokozaton működő rendezvényszervező cégbe szállt be a kormányzati propaganda első számú ügynökségének tulajdonosa, Balásy Gyula.

Balásy Gyula nevéhez eddig a kormányzati megrendeléseket sorra bezsebelő New Land Media és Lounge Design cégek kötődtek leginkább, de mostantól jó eséllyel egy újabb vállalkozás neve is egyre gyakrabban fog feltűnni.

2018. október 17-én ugyanis minősített többségű befolyást szerzett a Moonlight Event Kft.-ben Balásy, melynek fő tevékenysége konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése. Egyedüli tulajdonosa a veresegyházi Szirtes Zsuzsanna volt aki mostantól Balásyval közösen irányíthatja a céget. Noha csak októberben szállt be a Moonlightba Balásy, a mocorgás már nyáron elkezdődhetett.

A korábbi években meglehetősen alacsony fokozaton pörgő cég ugyanis hirtelen állami megrendeléshez jutott. Az MVM Zrt. július végén két, rendezvények szervezésére irányuló szerződést is kötött a Moonlighttal. Az egyikre 20,9 millió forintot fizetett ki a Zrt., a másikra pedig ennek sokszorosát, 149,68 milliót.

A Moonlight csak ezzel a két szerződéssel a szokásos éves bevételének többszöröséhez jutott hozzá. A legjobb évük 2015 volt ebből a szempontból, akkor majdnem 46 millió forint folyt be a cég kasszájába. 2017-ben egyébként mindössze 4,2 millióra tettek szerint, melyből a végére 2,2 millió forintos veszteséget csináltak. Az Opten adatai szerint a cégnél 8-an dolgoznak.

A közbeszerzési hatóság hirdetményei alapján a Moonlight legutóbb 2015-ben dolgozott az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségnek, ők bonyolították le a "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" kampányt, amiért nettó 24,5 millió forintot kaptak. 2013-ban pedig a Magyar Agrárkamarának szerveztek meg néhány rendezvényt a tájékoztatási tevékenységhez kapcsolódva, amiért nettó 23,9 milliót kaptak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!