2019. január 19. 08:03

7 éve kis fokozaton működő rendezvényszervező cégbe szállt be a kormányzati propaganda első számú ügynökségének tulajdonosa, Balásy Gyula.

Balásy Gyula nevéhez eddig a kormányzati megrendeléseket sorra bezsebelő New Land Media és Lounge Design cégek kötődtek leginkább, de mostantól jó eséllyel egy újabb vállalkozás neve is egyre gyakrabban fog feltűnni.

2018. október 17-én ugyanis minősített többségű befolyást szerzett a Moonlight Event Kft.-ben Balásy, melynek fő tevékenysége konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése. Egyedüli tulajdonosa a veresegyházi Szirtes Zsuzsanna volt aki mostantól Balásyval közösen irányíthatja a céget. Noha csak októberben szállt be a Moonlightba Balásy, a mocorgás már nyáron elkezdődhetett.

A korábbi években meglehetősen alacsony fokozaton pörgő cég ugyanis hirtelen állami megrendeléshez jutott. Az MVM Zrt. július végén két, rendezvények szervezésére irányuló szerződést is kötött a Moonlighttal. Az egyikre 20,9 millió forintot fizetett ki a Zrt., a másikra pedig ennek sokszorosát, 149,68 milliót.

A Moonlight csak ezzel a két szerződéssel a szokásos éves bevételének többszöröséhez jutott hozzá. A legjobb évük 2015 volt ebből a szempontból, akkor majdnem 46 millió forint folyt be a cég kasszájába. 2017-ben egyébként mindössze 4,2 millióra tettek szerint, melyből a végére 2,2 millió forintos veszteséget csináltak. Az Opten adatai szerint a cégnél 8-an dolgoznak.

A közbeszerzési hatóság hirdetményei alapján a Moonlight legutóbb 2015-ben dolgozott az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségnek, ők bonyolították le a "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" kampányt, amiért nettó 24,5 millió forintot kaptak. 2013-ban pedig a Magyar Agrárkamarának szerveztek meg néhány rendezvényt a tájékoztatási tevékenységhez kapcsolódva, amiért nettó 23,9 milliót kaptak.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Raiffeisen Bank ajánlata szerint a törlesztőrészlet 60 043 forint, a THM pedig 8,38 százalék, a K&H Bank személyi kölcsöne pedig 60 100 forintos törlesztőrészlettel és 8,12 százalékos THM-mel vehető vel. A Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!