<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nőtt az árbevétel és nyereség is.

A KÉSZ Holding Zrt. 166,6 milliárd forint árbevételt ért el 2021-ben az előző évi 117,2 milliárd után, korrigált adózott eredménye meghaladta a 8,6 milliárd forintot, ami több mint duplája a 2020-as 4,06 milliárd forintnak - tette közzé előzetes, nem auditált eredményét az építőipari vállalatcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán. Az üzemi tevékenység eredménye több mint 13,5 milliárd forint volt az előző évi 5,22 milliárd után.

Nagyon futott a szekér tavaly, idén már rosszabb a helyzet. Fotó: depositphotos.comNagyon futott a szekér tavaly, idén már rosszabb a helyzet. Fotó: depositphotos.com

A KÉSZ Holding tavaly júniusban 22 milliárd, novemberben 11 milliárd forint névértékben, míg az érdekeltségi körébe tartozó Greenergy Holdig Vagyonkezelő Zrt. tavaly szeptemberben 5,7 milliárd forint névértékben bocsátott ki vállalati kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjának keretében. A kötvényeket bevezették a BÉT XBond piacára.

A közzétett vezetői jelentés szerint a 2021-es konszolidált beszámolót is érinti az idén februárban kiélesedett orosz-ukrán konfliktus. Hozzátették, hogy a csoport tőke-, jövedelmi és likviditási helyzete a jelentős mértékű értékvesztések ellenére is stabil maradt, sőt érdemben javult.

Az ukrán tagvállalatok mentesültek a 2021. évi konszolidálás alól, míg az orosz tagvállalatok kikerültek a KÉSZ Holding Zrt. érdekeltségi köréből. A csoport konszolidációba bevont tagvállalatai számára további kockázatot az orosz és ukrán cégek működése nem jelent - áll a jelentésben.

A KÉSZ csoport csaknem 40 éve alakult, mára a külföldi leányvállalataival együtt csaknem 2000 munkavállalóval végzi építőipari szolgáltatási tevékenységét a tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig. A csoport nemzetközi terjeszkedése 2001-ben kezdődött, azóta hét európai országban van jelen.

(MTI)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.