<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Egy évig nem szervezhetett volna utazásokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft., de a cég hirtelen lekerült a hatósági tiltólistáról.

Már nem szerepel azon utazási vállalkozók listáján a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft., amelyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Budapest Főváros Kormányhivatala jogerősen megtiltotta. Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig lett volna érvényben, de a Vért Vadászati Kft. eltűnt a kormányhivatal oldalán elérhető hatósági nyilvántartásból.

A kormányhivatal korábban ezt közölte lapunkkal az ügyben:

A Vért Vadászati Kft. egy hiánypótlást határidőn túl teljesített, ezért a fővárosi kormányhivatal a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően járt el.

Az viszont nem derült ki, hogy milyen ügyben teljesítette csak a határidőn túl a hiánypótlást a Vért Vadászati Kft. Mindesetre az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységtől eltiltott cégek listájára jogerős határozat után lehet felkerülni. Az nem világos, hogy jogerős határozat után mégis miként tűnhetett el a listáról Mészáros Lőrinc érdekeltsége. Találgatni viszont nem akarunk, ezért a következő kérdésünk az lesz a kormányhivatalnak, hogy milyen eljárás eredményezte a tiltás feloldását. Amint kapunk választ, azzal frissítjük a cikket.

Mindenesetre a Vért Vadászati Kft. oldalán nincs nyoma annak, hogy eltiltás alatt lettek volna. A cég fő profilja a vadgazdálkodás, de tevékenységei között az utazásszervezés és az utazásközvetítés is szerepel, amit az magyarázhat, hogy a 42 ezer hektáros vadászterületén gyakori vendégek a külföldi vadászok.

Ne vadásszon a szállásra! Helyezze magát maximális kényelembe, a vadászterületek közvetlen közelében! Luxus körülmények, exkluzív fogásokkal

 - hirdeti magát a vállalkozás. Az egyéves eltiltás amúgy viszonylag szigorú büntetésnek számít, hiszen a kormányhivatalnak jogában áll bírságolni is, ami nyilván kevesebb veszteséget okoz az érintett cégnek, mint ha nem utaztathatja a vendégeit. A becsődöléstől azért elég messze volt a Vért Vadászati Kft., hiszen 2020-ban 329 millió forint forgalom mellett 27,8 millió forint profit jött össze.

A Budapest Főváros Kormányhivatal élén Sára Botond áll fővárosi kormánymegbízottként, őt Orbán Viktor kormányfő nevezte ki, s korábban fideszes polgármester volt Józsefvárosban. Az eltiltottak listáján viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodák szerepelnek, Mészáros Lőrinc cége viszont már lekerült erről a "feketelistáról".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.