3p

Egy évig nem szervezhetett volna utazásokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft., de a cég hirtelen lekerült a hatósági tiltólistáról.

Már nem szerepel azon utazási vállalkozók listáján a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft., amelyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Budapest Főváros Kormányhivatala jogerősen megtiltotta. Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig lett volna érvényben, de a Vért Vadászati Kft. eltűnt a kormányhivatal oldalán elérhető hatósági nyilvántartásból.

A kormányhivatal korábban ezt közölte lapunkkal az ügyben:

A Vért Vadászati Kft. egy hiánypótlást határidőn túl teljesített, ezért a fővárosi kormányhivatal a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően járt el.

Az viszont nem derült ki, hogy milyen ügyben teljesítette csak a határidőn túl a hiánypótlást a Vért Vadászati Kft. Mindesetre az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységtől eltiltott cégek listájára jogerős határozat után lehet felkerülni. Az nem világos, hogy jogerős határozat után mégis miként tűnhetett el a listáról Mészáros Lőrinc érdekeltsége. Találgatni viszont nem akarunk, ezért a következő kérdésünk az lesz a kormányhivatalnak, hogy milyen eljárás eredményezte a tiltás feloldását. Amint kapunk választ, azzal frissítjük a cikket.

Mindenesetre a Vért Vadászati Kft. oldalán nincs nyoma annak, hogy eltiltás alatt lettek volna. A cég fő profilja a vadgazdálkodás, de tevékenységei között az utazásszervezés és az utazásközvetítés is szerepel, amit az magyarázhat, hogy a 42 ezer hektáros vadászterületén gyakori vendégek a külföldi vadászok.

Ne vadásszon a szállásra! Helyezze magát maximális kényelembe, a vadászterületek közvetlen közelében! Luxus körülmények, exkluzív fogásokkal

 - hirdeti magát a vállalkozás. Az egyéves eltiltás amúgy viszonylag szigorú büntetésnek számít, hiszen a kormányhivatalnak jogában áll bírságolni is, ami nyilván kevesebb veszteséget okoz az érintett cégnek, mint ha nem utaztathatja a vendégeit. A becsődöléstől azért elég messze volt a Vért Vadászati Kft., hiszen 2020-ban 329 millió forint forgalom mellett 27,8 millió forint profit jött össze.

A Budapest Főváros Kormányhivatal élén Sára Botond áll fővárosi kormánymegbízottként, őt Orbán Viktor kormányfő nevezte ki, s korábban fideszes polgármester volt Józsefvárosban. Az eltiltottak listáján viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodák szerepelnek, Mészáros Lőrinc cége viszont már lekerült erről a "feketelistáról".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!