<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Egy bürokratikus határidőt nem tartott be a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft., ezért a kormányhivatal nem tehetett mást, mint kiszabta a büntetést.

Kiderült, hogy miért tiltotta el a Budapest Főváros Kormányhivatala a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft.-t egy évre az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységtől, de sokkal okosabbak nem lettünk.

A Vért Vadászati Kft. egy hiánypótlást határidőn túl teljesített, ezért a fővárosi kormányhivatal a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően járt el

- válaszolta kérdésünkre a Budapest Főváros Kormányhivatala. Az viszont nem derült ki, hogy milyen ügyben teljesítette csak a határidőn túl a hiánypótlást a Vért Vadászati Kft.

Népszerű kikapcsolódás a vadászat Fotó: PixabayNépszerű kikapcsolódás a vadászat Fotó: Pixabay

A citált kormányrendelet ugyanakkor vélelmezhetően az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 1996-ban született jogszabály, amelyben a következő esetekben járhat a büntetés:

  1. a vagyoni biztosíték tartására vonatkozó kötelezettségét nem megfelelően teljesíti
  2. az utazót az utazási szerződésben meghatározott esedékességekor nem utaztatta el és a befizetett előleget, illetve részvételi díjat a külön jogszabályban foglaltak szerint nem fizette vissza
  3. nem gondoskodik az utazó hazautaztatásáról
  4. a hatóság ellenőrzésekor azt nyilatkozza, hogy az utazók el-, illetve hazautaztatását nem tudja biztosítani, vagy nem tudja hitelt érdemlően igazolni, hogy képes az utazók el-, illetve hazautaztatására

Találgatni viszont nem akarunk, ezért a következő kérdésünk az lesz a kormányhivatalnak, hogy milyen ügyben esett késedelembe a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég.

Lapunk írta meg, hogy a Vért Vadászati Kft. eltiltása még idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben. A cég kifejezetten nyereséges, hiszen 2016-os alapítása óta folyamatosan gyarapaszik a bevétele: a 2019-es 325 millió forintról 2020-ban 329 millió forintra jutottak, a profit pedig 49,5 millió forintról 27,8 millió forintra mérséklődött. Főtevékenységük ugyanakkor a vadgazdálkodás, és nem az utazásszervezés; összesen 42.000 hektár területen végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.