2018. augusztus 9. 09:23
mfor.hu

Több bankkal is tárgyalnak a kkv-k forrásigényéről.

Három bankkal tárgyal a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a kis- és középvállalkozások forrásigényéről - írja holnapján a kamara. A célzott hitelcsomagok adott esetben akár a kamara irodáiban is igényelhetők lesznek.

Csoltó Gábor Csoltó Gábor

A szervezet tájékoztatása szerint ugyanis az egyik bank "ügyintézésre" átadhatja a BKIK-nak a hitelcsomagját, ami a kamarában lesz a legolcsóbb. A tárgyalások állítólag jól haladnak, kedvező irányba tartanak.

Csoltó Gábor kamarai elnök szerint  a hitelcsomagokat a kerületi tagcsoportok irodáiban is el lehetne érni, így ezek az irodák hitelpontokká is válhatnának.

Más változás is lesz a szervezet életében. Úgynevezett szellemi műhelyeket állítanak fel, melyek a koncepciók kidolgozása mellett a politikai kapcsolattartást is segítik. Csoltó Gábor szerint eljött az ideje, hogy "közép- és hosszú távú gazdaságpolitikai elképzeléseink legyenek". Fontosnak tartja a határon átnyúló programokat is. Egy másik szellemi műhely az energetika területén áll fel.

Mint mondta a tagcsoportok számára tartott gyűlésen, elképzeléseik érdeklődést váltottak ki  a különböző minisztériumokban és a Fővárosi Önkormányzatnál is.