TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Banki hitelhet jelenthetne garanciát a kamarai tagság.

Egészségesnek tartanám, ha a jövőben a budapesti önkormányzatok a helyi beruházásoknál - természetesen hasonó ár- és peremfeltételek mellett - az adott kerületben tevékenykedő vállalkozásokat helyeznék előtérbe - nyilatkozta az Üzlet című magazinnak Csoltó Gábor. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt szeretné, ha a Nyugat-Európában már megszokott eljárásrendhez hasonlóan Magyarországon is meghonosodna a helybeli cégeket támogató, vállalkozóbarát versenyszemlélet. Ami például azt is magában foglalja, hogy "végre ki lehessen zárni és kiközösíteni azokat, akik úgy vállalnak tudatosan önköltség alatti árakat, hogy aztán nem fizetik ki a tisztességes beszállítókat".

Csoltó Gábor Csoltó Gábor

Csoltó a kamara érdekérvényesítő képességét hangsúlyozva kiemelte, hogy türelmi időt kértek és sikerült is elérniük a kormánynnál a KKV-szektor számára "erőn felüli feladatot jelentő új uniós adatvédelmi szabályozás, a GDPR bevezetésénél.

Megemlítette továbbá, hogy az egyik legfontosabb feladatának a kamarai szolgáltatások szélesítését tartja. Ennek keretében a kisebb cégeknek - akár ingyenesen is - a jelenleginél több, gyakorlati haszonnal járó szolgáltatást kívánnak nyújtani. A nagyobbakat pedig főként hatékony üzleti kapcsolatteremtésben tudják segíteni.

Szóba került az "Út a munka világába", vagyis a diákok munkalehetőséghez juttatását támogató szakmai program. Csoltó elmondta, a fiatalokat, végzős hallgatókat a munkába állást követően is figyelemmel kísérik, mivel "Budapesten nem csak munkaerőhiány, hanem bizonyos szempontból szakoktatási válság is van". Ez a program még csak próbaidőszakban van, de már működik - közölte a BKIK elnöke.

Elárulta továbbá, hogy a kamara a közelmúltban több bankkal is tárgyalt arról, hogy a tőkehiányos, de megbízható kamarai tagvállalatok miként kaphatnának hitelt úgy, hogy a kamarai tagságuk lenne a garanciájuk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.