<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ahogy a nyár eljövetelével egymás után érnek meg a gyümölcsök, eljön az idő arra, hogy leszüreteljük őket. Legyen szó akár fizetett munkáról vagy a saját kertünkben kedvtelésből tartott fák gyümölcseinek leszedéséről, fontos, hogy mindkettőt biztonságosan végezhessük.

Biztonságos gyümölcsszedés

Ha valaki még korábban nem szedett gyümölcsöt, akkor könnyű alábecsülni, hogy milyen kemény feladat hosszú távon. Érdemes olyan dobozokat vagy vödröket választani a gyümölcsszedéshez, amelyeket biztonságosan tudunk mozgatni, akár a létrán vagy állványon is. Az ILMARKET.HU gyümölcsszedő állványai pedig remekül segítenek a magasabban lévő gyümölcsök biztonságos elérésében. 

Ezek az állványok nemcsak a gyümölcsök betakarításakor tudnak segíteni, hanem a metszés idején is nagy segítséget jelentenek. Speciális alakjuk segítségével a gyümölcsfákhoz könnyebb hozzáférést biztosítanak, és az átlagos létráknál biztonságosabb munkavégzést tesznek lehetővé. Kisebb fák vagy nagyobb bokrokról történő gyümölcsszedés esetén az erre a célra készült dobogókat érdemes használni.

A gyümölcsszedő állvány előnyei

Az állványok ötvözött alumínium csövekből állnak, amelyek egyrészt könnyűek, másrészt rozsdaállóak, így a huzamosabb kültéri tárolás vagy használat sem okoz gondot. A csúszásmentes járófelület esős, sáros időben is biztonságos munkavégzést tesz lehetővé. A csúszásvédelmet még a bordázott felületű fokok is elősegítik.

A hárompontos felfekvés nagy stabilitást ad az állványnak, ezenfelül a megerősített alsó fokok további biztonságot nyújtanak a használójuknak. Az állványokat könnyű tárolni, öt darabig egymásba csúsztathatóak, így méretükhöz képest meglehetősen kis helyen szállíthatóak vagy tárolhatóak. Anyaguk és kialakításuk miatt külön karbantartást nem igényelnek, és hosszú élettartammal rendelkeznek.

A legfontosabb tudnivalók a gyümölcsszedő állványok használatáról

A megfelelően felállított állványok minden terepen használhatóak, legyen az akár egy kicsit puhább föld vagy füves, gazos rész. Mászás közben a gyümölcsszedő dobozt vagy vödröt érdemes az állvány egyik oldalán tartani, ezzel elejét véve annak, hogy beleakadjon valamibe és kibilenjünk az egyensúlyunkból. Gyümölcsszedés közben pedig óvatos, lassú mozdulatokkal érdemes haladni, hiszen egy hirtelen, gyors mozdulat szintén az egyensúly elvesztését okozhatja.

Az állvány folyamatos mozgatásával el tudjuk kerülni, hogy túlságosan nyújtózkodni kelljen egyes gyümölcsökért. Az állványok speciális kialakítása miatt lényegesen több gyümölcsöt el lehet érni egy pozícióból, mint egy átlagos létrával, de nem érdemes kockáztatni. A gyümölcsszedő állványok betakarítási időszakban ugyanúgy jó szolgálatot tesznek nagyüzemi munkák során, mint a hobbikertekben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.