3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Manapság egyre többet lehet hallani az ózonos fertőtlenítés előnyeiről, és gyakoribb az otthoni alkalmazás is. Hatékonyan elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, szennyeződéseket, és kiválóan szagtalanít is. 

Emellett nem kell vegyszeres fertőtlenítésre pénzt és időt szánni, így még költséghatékony is. De körültekintőnek kell lennünk használat során. Készülékektől és területnagyságtól függ, hogy mennyi idő szükséges az ózonkezelésre. Egy átlagos, 25-30 nm-es helyiségnél elegendő lehet 20-30 perc is – de a biztonság kedvéért mindig nézzük meg a használati útmutatót! 

A megfelelő eszköz kiválasztásában segítségünkre lehet az ózongenerátor webáruház. Itt 10-186 m2-ig találunk berendezéseket többféle árfekvésben, így könnyen ki tudjuk választani a legideálisabbat. Pénzügyileg is az lesz a megfelelő választás, amelyik a legkiválóbb ár-érték aránnyal bír.

Az ózongenerátor használata 4 lépésben

Szagmentesítésre és fertőtlenítésre is jól használható az ózongenerátor, de az alkalmazás során fontos az óvatosság.

  • Elsőként találjuk meg a helyét, legjobb, ha az adott tér közepére tesszük, ahonnan minden irányba ki tudja fejteni a hatását! Ezután minden ajtót, ablakot zárjunk be, hogy az érintett területen hatékonyan tudjon dolgozni a készülék.
  • Következő lépés a kezelési idő beállítása a forgókapcsolón vagy a digitális kijelzőn. De vannak olyan eszközök is, amelyek távirányítóval működtethetők. A berendezés ózongáz teljesítményétől és a helyiség, lakás méretétől is függ az időtartam.
  • Amíg folyik a “munka”, el kell hagyni a területet minden élőlénynek (embernek, állatnak, növénynek), mert az ózon mérgező gáz.
  • Ha befejeződött a fertőtlenítés/szagtalanítás, 30 percet várjunk még. Ennyi idő alatt bomlik le az ózon. Ezután nagyon alaposan ki kell szellőztetni.

Szagok semlegesítése ózonnal

Ha dohos, penészes egy lakás, esetleg dohány- vagy festékszagú, hatékonyan bevethető ellene egy ózongenerátor. Ugyanis a szagmolekulák oxidációjával kiválóan semlegesíti azokat. A kezelés előtt először a kiváltó okokat meg kell szüntetni, majd az ablakokat, ajtókat be kell zárni a gép működése közben. Időtartam tekintetében itt is figyelembe kell venni az érintett helyiség méretét és a szag intenzitását. 

Lényeges, hogy szagtalanításnál se legyen élőlény ott, ahol épp működik a készülék. Itt is várni kell legalább 30 percet, mielőtt bemegyünk az adott területre, majd mindenképp következzen egy nagyobb szellőztetés.

Méret és hatóidő

Láthatjuk, hogy akár szagtalanításról, akár fertőtlenítésről van szó, az adott helyiség mérete döntő lehet a megfelelő eszköz kiválasztásában. Az Ozongenerátor webshopjában többek között elérhető ózongenerátor 100m2-ig is. 5000 mg/óra az ózon-kibocsátási teljesítménye. Így 25 m2-nél 30 percig, 45 m2-nél már 60 percig és 93nm2 körülbelül 120 percig érdemes működtetni.

Ha egy környezetbarát és költséghatékony megoldást keresünk helyiségek sterilizálására, szagmentesítésére, akkor kézenfekvő lehet egy ózongenerátor. A fenti lépések követésével eredményesen működtethető a berendezés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!