<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Tetszik vagy sem, mindenkinek szüksége van stabil anyagi háttérre, állásra. A hirtelen jött munkahelyváltás, a magánéleti krízis sokszor hajt minket, hogy sürgősen keressünk munkát. Ilyenkor kifejezetten fontos, hogy növeljük a folyamat hatékonyságát. 

Itt az ideje, hogy a kezünkbe vegyük az életünk irányítását! Ne csak üljünk a babérjainkon, lássuk, mi a sikeres és gyors elhelyezkedés titka! 

Gyors elhelyezkedés? Igen, megoldható!

A magyar emberek fele szorong, stresszel, ha az élet hirtelen kényszeríti rugalmasságra őket, hiszen a bérleti díj, a csekkek nem várnak senkire. Közhelyes, de pontosan ilyenkor kell mély levegőt vennünk és eldöntenünk, hogy igenis megcsináljuk. 

A hatékony álláskeresés egyik titka, hogy speciális online felületeken legyünk jelen. A HatvanAllas.hu állásinformációs portál például éppen olyan embereknek biztosít különleges lehetőségeket, akik Hatvan környékén keresnek munkát és hasonló cipőben járnak. 

De min kellene változtatnunk, hogy sikerre vigyük a terveinket? Az első, hogy eldöntsük, nem adjuk alább annál, ami nekünk jó. Itt igazából nem arra gondolunk, hogy csak a luxus mellett döntsünk vagy olyan pozíciókra áhítozzunk, amelyek betöltéséhez egyelőre nincs meg a megfelelő végzettségünk. Inkább arra, hogy elengedjük a rossz élményeket, továbblépjünk és tisztázzuk az értékeinket. 

Csak mi számítunk

Régen rengeteg egyforma önéletrajz futott be a munkáltatókhoz és valószínűleg ez ma sem változott sokat, viszont egyre inkább felértékelődött az egyéniség, a kreativitás szerepe. Próbáljunk ki saját utakat!

Vannak, akik például nem csak a hirdetéseket célozzák meg. Megesik, hogy a szimpatikus cégek karrieroldalán maguk jelentkeznek, de a közösségi média lehetőségeit is kiaknázzák. Így minden lehetőséget megragadnak arra, hogy megtalálják azt a munkát, amit szeretnek, és ami ideális munkaidőt biztosít számukra.

Használjuk a kapcsolatainkat, kérjük meg, hogy ajánljanak minket! Gyűjtsünk referenciákat, de mindenekelőtt, felejtsük el a szokásos módon megfogalmazott önéletrajzokat és motivációs leveleket! Mesét sem kell írni. Egyszerűen légy te is önmagad, tömören és kellő komolysággal mutasd meg, hogy ki vagy!

Álláskeresés profi portálokon

Az állásinformációs portálokon szintén fontos jelen lenni, főleg, ha találkozunk ezek között olyannal, ami minőségi szolgáltatást nyújt számunkra. Ezek célzottan foglalják össze a képzettségi szintünkhöz passzoló nyitott pozíciókat. A megbízható oldalakon könnyen megadhatjuk az adatainkat, s mindössze néhány kattintással feltölthetjük az önéletrajzunkat.

Lehetőség van továbbá a részletes keresésre és kategóriákra bontva találhatjuk meg a nekünk tetsző álláslehetőségeket. Sőt, sokszor videós üzeneteket is küldhetünk a hirdetőnek, amely egyfajta előszűrésre szolgál. 

Amennyiben a fentebb felsorolt szempontokra odafigyelünk, hamar rábukkanhatunk a megfelelő állásra.