<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az utazás megtervezése talán az egyik legizgalmasabb és leglenyűgözőbb részének tűnhet. Természetesen csodaszép képekkel teli Pinterest-táblát készíteni igazán buli, de amint megpróbáljuk összelogisztikázni a dolgokat, akkor eszmélünk rá arra, hogy ez mekkora munka is valójában.

Azonban egy kiruccanás megtervezése nem kell, hogy állandó szorongás és túlterheltség forrása legyen. Nincs másra szükség, mint lépésről lépésre átgondolni mindent, és ezt összegezve leírni egy tervben. 

Válasszuk ki az úticélt!

A nyaralás megtervezésének első lépése az, hogy olyan úti célt válasszunk, amely megfelel az érdeklődésünknek és az utazási költségvetésünknek.

Tengerentúli vagy belföldi utazás? Akárhogy is, az egész út lényege az emlékezetes időtöltés és a pihenés.

Mennyi időnk van?

Ha évente csak 1-2 hét szabadságunk van, akkor ne vesztegessünk túl sokat ebből az időből arra, hogy a Föld legtávolabbi pontjára utazunk. Más a helyzet viszont, hogy ha közel egy hónap áll a rendelkezésre.

Kivel utazunk?

Az utazás megtervezésekor az úticél választását az útitársaid is befolyásolhatják. 

Egyedül, párként vagy családi vakációra utazunk? Ha az utóbbi kettő, akkor üljünk le a csoport többi tagjával, és beszéljünk át minden pontot rendesen. Fontos, hogy ne bízzuk egy személyre az összes döntés meghozatalát!

Milyen élményeket szeretünk?

Egy emlékezetes utazáshoz válasszunk olyan úti célt, amely lehetővé teszi, hogy élvezetes élményekben legyen részünk.

Inkább a pihenést vagy a kalandot preferáljuk? Olyan típusok vagyunk, akik szeretnek egész nap a medence mellett ülni egy könyvvel? Vagy halálra unnánk magunkat eközben? Inkább télen utazunk szívesen, mivel imádjuk a téli sportokat? Szeretjük a kultúrát? 

Ezek mind-mind olyan kérdések, melyek megválaszolásával leszűkíthetjük azon helyek listáját, ahová elutazunk majd. 

Mikor utazzunk?

Az időjárás és a tömeg fontos szerepet játszik az utazás megtervezésekor. Ha például szeretjük a nagy tavaszi természetjárást, akkor érdemes aprólékosan tanulmányozni a 30 napos időjárás előrejelzéseket. Mivel a hosszabb nappalok és a szeszélyes időjárás miatt, másként kell nekiindulni egy ilyen útnak, mint télen vagy esetleg nyáron. 

Foglaljunk szállást

A másik fő fix utazási költségünk az alvás helye, így az igényeinknek legjobban megfelelő szállás kiválasztása a legjobb áron több pénzt szabadít fel a tervezett tevékenységre.

Ajánlott már hónapokkal korábban foglalni, hogy lehetőség szerint a legjobb ajánlatokat kapjuk.  Ha van olyan weboldal, ami bevált a szállásfoglalás terén, akkor mindenképpen használjuk továbbra is azt. Bár szerintünk ez a lehetetlennel ekvivalens. Kérdezzünk csak meg egy ismerőst, vagy családtagot, garantáltan lesz olyan, akinek az adott oldallal már voltak negatív tapasztalatai.

Ezért is érdemes körülnézni több honlapon is, és elmenteni azokat a szállásokat, amelyek ár-érték arányban szimpatikusnak tűntek. Esetleg felkeresni a szállás közvetlen weboldalát, hátha ott kedvezőbb árakra bukkanunk. 

Megfelelő előkészület mellett minden utazás egy hatalmas élmény lesz!


 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.