<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az utóbbi hónapok gazdasági nehézségei sokakat arra késztettek, hogy vállalkozásukat külföldre vigyék, vagy éppen ott alapítsanak teljesen új céget. Románia egyre népszerűbb ebből a szempontból. Lássuk, hogyan történik az ottani cégalapítás!

Áfaregisztráció

Ahhoz, hogy Romániában regisztrálhassuk az újonnan létesült kft.-ket, áfaregisztrációra van szükség. Az utóbbi időben ez a folyamat valamennyire lelassult, ám így is mindössze 2-3 hónap alatt elkészülhet a gazdasági társaság kereskedelméhez elengedhetetlen áfa-szám. 

Ehhez szükséges egy üzleti terv benyújtása, amelyben azonban segítséget kérhetünk professzionális szolgáltatótól, a Román Cégalapítás csapatától, akik ügyvéd bevonásával elkészítik a dokumentáció teljes egészét. Emellett a cég képviselésében is számíthatunk rájuk, és a fontos könyvelést is elvállalják, hogy a cégalapítás Romániában sikeres legyen.

Gyors és könnyű ügyintézés

Annak érdekében, hogy román céget alapíthassunk, csupán egyetlen személyes látogatásra van szükségünk, amely néhány órás ügyintézést igényel. Amellett, hogy a dokumentációban segítséget kérhetünk, a tőke miatt sem kell aggódni.

Bár azt gondolják sokan, tévesen, hogy egy román cég alapításához sok törzstőke megléte szükséges, valójában mindössze 15 ezer forint elegendő ehhez. Természetesen a cégalapításhoz egyéb tőke is szükséges, hiszen az ügyintézésnél egyéb költséget adódhatnak.

Általában 10 és 12 nap közöttre tehető a cégbíróság engedélyezési folyamata. Ennek következtében létrejöhet a cég, és működőképessé is válik. Ha azonban rendkívül sürgősen lenne szükségünk egy új kft. alapítására, egy gyorsított eljárás keretein belül az aláírást követő 3. munkanapon már kezünkben is tarthatjuk frissen alapított cégünk dokumentumait. Ilyenkor már bátran számlázhatunk, és kezdhetjük vagy folytathatjuk a végzett tevékenységeket.

Romániában létező cégformák

Akárcsak Magyarországon, Romániában is több különböző cégforma közül választhatunk. Az adózás tekintetében választhatunk, hogy áfafizető, vagy áfamentes kft.-t szeretnénk létesíteni. Romániában a társasági adó mértéke maximum 3%, amely azonban akár 1%-ra is lecsökkenthető abban az esetben, ha a cégnél be van jelentve egy teljes állású alkalmazott.

A Romániában történő cégalapítást követően magyar állampolgárságú munkavállalókat is foglalkoztathatunk, és Magyarországon is tevékenykedhetünk. Ennek az a feltétele, hogy ne folytassunk termelést hazánkban, ám a többi esetben szabadon számlázhatunk.

Így tehát elmondható, hogy rendkívül kedvező feltételekkel és minimális ügyintézéssel valamint törzstőkével belevághatunk a romániai cégalapításba. Profi segítséggel könnyedén kijuthatunk a dokumentációk útvesztőjéből, és a maximális segítőkészséget igénybe véve akár két héten belül Romániában bejegyzett kft.-tulajdonosok lehetünk!     

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.