<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Egy logó a vizuális kommunikáció, a design egyik központi eleme, de ami a vállalkozások számára ennél is fontosabb, az üzleti célok elérését szolgálja, sokat elmond a cégről és a hozzá kapcsolódó márkáról, tulajdonképpen a cég arca. 

A vállalkozásoddal a nevén vagy a logóján keresztül kapcsolódnak a potenciális vevők legelőször, így az első benyomás miatt egyáltalán nem mindegy, hogyan néz ki. A céglogó ott van mindenen, ami a céggel kapcsolatos: a termékeken, az e-mailekben, a weboldalon, az iroda bejáratánál. 

Miért van szükség logóra?

A legtöbb cég alkalmaz logókat, a legismertebbekre elég csak ránézni és már tudod is kötni egy termékhez, egy színhez, egy érzéshez, egy hangulathoz vagy bármihez, ami beazonosítja a céget. Az Ideastyle logótervezési szolgáltatása komplex folyamatot ölel fel az előzetes brainstormingtól a többszöri egyeztetésen, a koncepciók összehangolásán át a megvalósításig. 

A logó mint szimbólum szervesen összekapcsolódik egy cég nevével, termékeivel, szolgáltatásaival, üzenetet közvetít egyszerű, vizuális módon. Amikor egy logó beteljesíti küldetését, akkor már önmagában is él, kifejezi azt az értéket, amit a cég kapott általa, már nem keressük a jelentését, de mégis tisztában vagyunk vele.

Egy logó nemzeteken átívelő modern szimbólum, amely szavak nélkül is működőképes. 

A logótervezés fontossága

Az ötletek vizuális leképezésével születik meg a logó, és része lesz a webdesignnak, vállalati arculatnak. Emiatt is igen lényeges, hogy megfeleljen a célközönségnek, kifejezze azt az értéket, amelyet a termékek, szolgáltatások jelentenek. 

Egy logónak minden felületen, környezetben, minden méretben, szöveggel vagy anélkül is tökéletesen kell működnie. Legyen professzionális hatású, és általában mutassa meg, hogy mivel foglalkozik a vállalkozás. Persze ez alól vannak kivételek, elég, ha csak a cégóriásokra gondolsz, akiknek a sikeres logói már külön életet élnek: mert ugyan nem utal termékre, de mindenki tudja a pipáról, hogy melyik cégre gondoljon, vagy arról a bizonyos almáról is.

Milyen logók léteznek, melyik a jó választás?

A logónak stílust és minőséget kell képviselnie. Egyes logók cégneveket, betűszavakat használnak, míg mások márkajeleket vagy szimbólumokat, absztrakt képeket, esetleg ezek kombinációját. Nincs jó vagy rossz megoldás, egyéni elképzeléseid szabják meg, milyen lesz a végső logó. 

Egy jó logó

  • megjegyezhető
  • felismerhető
  • egyedi és különböző
  • egyszerű
  • figyelemfelkeltő
  • üzenetet hordoz
  • időtálló

Trendek, technikai újítások jönnek és mennek, egyesek erőteljesebben hatnak, sokan követik őket, de akár a cég vagy termék-/szolgáltatáspaletta bővülése is szükségessé teheti a logó megújítását. A felismerhetőség érdekében célszerű megtartani az alaphangulatát.

Hatásaik miatt a betűtípusoknak, színeknek is lényeges szerep jut egy logó megformálásában. Ahhoz, hogy igazán jó és ütős logót alkoss, ki kell lépni a komfortzónából, hiszen a különbözőség, megkülönböztethetőség alapvető elvárás egy logóval szemben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.