<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ma az Instagram az egyik legnépszerűbb social media felület, amelynek érdemes minden lehetőségét kihasználni. Így a story funkciót, amit ha még nem használsz vagy nem aknázod ki a benne rejlő potenciált, akkor azonnal kezdj hozzá! 

Storyzni jó, storyzni eredményes

Szinte külön felületnek és online marketing eszköznek tekinthető az Instagram Story. A saját kutatásuk szerint közel 400 millió felhasználó pörgeti naponta, és a legsikeresebb storyk egyharmada márkától származik, nem mellesleg minden 5. privát megkeresést generál. 

A storyk által nagyobb márkaismertségre lehet szert tenni, közvetlenebb kapcsolatot kiépíteni a közönséggel, hiszen itt lazább, könnyedebb formában mesélhetünk magunkról, a vállalkozásunkról, amellyel egy felmelegített közösséget alakíthatunk ki értékesítés szempontjából. 

Jobban megismernek, nagyobb lesz az elköteleződés. A storyk akár spontán is megszülethetnek, így emberközelibbé válunk, mindemellett pedig az Instagram algoritmusa többször fogja megjeleníteni és előrébb sorolni a bejegyzésünket. Sőt, a weboldal forgalmát is növelhetjük hivatkozás elhelyezésével.

Milyen a jó story? 

A spontaneitás jó dolog, de sose menjen a minőség rovására! A történeteknél a formátumra mindenképp figyeljünk, a 9:16 arányú állóképek, elrendezés az optimális, valamint hasznos tipp a kevesebb több elve. Ne legyen semmitmondó csak azért, mert kell! 

Legyen letisztult, átlátható és egyértelmű! A legjobb, ha a márka arculatát követik a storyk, avagy történetek. Önazonos színek, betűtípusok és az egész dizájn legyen megkülönböztethető, az egyedi megjelenés által könnyen felismerhető a követőknek. 

Az Instagram alapvetően egy képmegosztó felület, így a feltöltött kép minősége a storyban is nagy hangsúlyt kap. Ajánlott ezért nem az alkalmazásban, hanem a telefon sokkal jobb minőségű kamerájával készíteni a felvételt, majd szerkeszteni és posztolni. Posztolásnál pedig a helyszínmegjelölés, a hashtagek és az aktivitást növelő matricák használata szinte kötelező.

“...mégis miről posztoljak?” 

Instagram témában a Follow Marketing egy kifejezetten tapasztalt csapat, akik már 2017 óta kiemelten foglalkoznak ezzel a platformmal, így a social media könyv tippjei remek kapaszkodókat adnak, hogy valós eredményeket érhessünk el és hatékony online marketing eszközként tekintsünk rá. 

Amikor a technikai részével úgy érezzük, elboldogulunk, akkor sokszor jön a nagy kérdés, “mégis miről posztoljak, miről storyzzak”? Ilyen alkalomkor jusson eszedbe, hogy kíváncsiak a követők a te történetedre, a kulisszák mögötti történésekre, ha új termékek érkeznek, vagy szívesen osztják meg a saját véleményüket is! 

A történetek körülvesznek minket. Könnyen feldolgozhatunk szinte bármilyen gondolatot, élményt, és egy nyeremény vagy egy kizárólagosan a storyban elérhető kedvezmény rendkívüli mértékben segítheti a story felületen való kommunikációdat! Storyzásra fel! 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.