<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Advertisement

Érdemes megvizsgálni minden lehetőséget, hogy versenyképesebb lehessen a vállalkozása, ilyen terület lehet az energiaköltség is.


Az éles piaci versenyben a cégek igyekeznek minden forintot megfogni, és hatékonyabban működni. Az utóbbi időben azonban nagyon sok kis- és középvállalkozás szembesült azzal, hogy a minimálbérek dinamikus növekedése, és az általános munkaerőhiány miatt emelkednek a költségeik. Ezeket ellensúlyozandó sokan keresik azokat a lehetőségeket, amelyek költséghatékonyabb működést biztosítanak, ilyen lehet például a gáz- és áramszolgáltatók versenyeztetése. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ha két szolgáltató azonos árat kínál, a mögöttes szolgáltatásokban még akkor is komoly eltérés lehet.

A fentiek miatt érdemes minden cégnek megvizsgálnia a nagyobb költséghatékonyságot biztosító lehetőségeket. Gáz- és áramszolgáltatás terén az E.ON például minden érdeklődő számára az adott cég igényeire szabott ajánlatot készít. Mivel a gáz- és áramfelhasználás vállalkozásonként eltérő, így minden esetben a cég igényeinek megfelelő ajánlat nyújthatja a legoptimálisabb megoldást. Az ajánlatkérés egyébként egy egyszerű felület kitöltésével elindítható, semmiféle kötelezettséggel nem jár: eon.hu/uzleti-gaz

Egy kisebb energiafogyasztással bíró vállalkozásnak is mindenképpen érdemes megvizsgálni legalább a kereskedőváltás lehetőségét, hiszen az számos, korábban nem sejtett előnnyel is járhat. A napi ügyek intézését jelentősen megkönnyítheti az ügyfelek számára biztosított saját kapcsolattartó. Emellett az is előnyt jelenthet, hogy az E.ON az üzleti ügyfelei számára szakértő, nemzetközi partnerként nem csupán gáz- és áramszolgáltatást nyújt, hanem széleskörű energetikai megoldásokat is biztosít. Például ha valaki környezettudatos vállalkozást szeretne építeni, napelemes rendszerek telepítésében is számíthat az E.ON-ra, vagy akár elektromosautó-flotta bérletet is tudnak biztosítani.

Minden vállalkozónak érdemes megvizsgálnia a kereskedőváltás lehetőségétMinden vállalkozónak érdemes megvizsgálnia a kereskedőváltás lehetőségét

Sokakat visszatart az esetleges szolgáltatóváltástól, hogy nem tudják felmérni, megéri-e nekik a váltás. Egy ingyenes ajánlatkérés keretében viszont erre gyorsan fény derül, így már csak ezért is érdemes ezt megtenni. Az E.ON azért is dolgozik egyedi árazással és nem fix tarifákkal, hogy minden cég számára a legkedvezőbb ajánlatot tudja adni. A másik fontos visszatartó erő a szolgáltatóváltáshoz kapcsolódó ügyintézéstől való félelem, amit viszont teljes mértékben átvállalnak az E.ON munkatársai, így ezzel sem kell a cégeknek bajlódniuk.

További előnyt jelenthet a vállalkozások számára, hogy az egyedi, testreszabott ajánlat nemcsak az árra terjed ki, hanem egyéb kondíciókra is. Az E.ON munkatársai – a jogszabályi előírásokat betartva – igyekeznek rugalmasan kezelni az ügyfelek igényeit. Ez azért lehetséges, mert a versenypiacon a kereskedő dönti el, hogy milyen tarifákat alkalmaz, milyen a számlázási logikája, a fizetési határidők hossza, valamint milyen szerződéses konstrukciókat alakít ki. Az E.ON minden esetben figyelembe veszi az ügyfél igényeit, és a rendelkezésre álló lehetőségek közül a legmegfelelőbbet ajánlja a cég részére.

Érdemes azt is hangsúlyozni, bármely energiakereskedővel is álljon egy vállalkozás kapcsolatban, ez nem befolyásolja az ellátás technikai biztosíthatóságát, az ügyfelek a megszokott minőségben kapják a gázt.

(X)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.