<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kényelmes cipő kiválasztása egészségi okból rendkívül fontos. Cikkünkben összefoglaltuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni cipő vásárláskor.

A cipő vásárlás során, fontos, hogy ne csak a külcsín alapján válasszunk, mivel a legszebb, legelegánsabb fazon viselése is szenvedéssé válhat. Cikkünk további részében összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a megfelelő cipő kiválasztásához.

Próbáljuk fel a kiválasztott cipőt!

Talán evidenciának tűnik, azonban mégsem lehet eléggé hangsúlyozni a próbálás fontosságát. Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy megszokásból vásárolunk, abból kiindulva, hogy úgy is tudjuk a lábméretünket, biztos jó lesz a kiszemelt cipő.

Soha ne válasszunk olyan cipőt, amiben teljesen végigér a lábujjunk, nagyon fontos, hogy a cipő orra és a lábujjaink között legyen is kis szabad hely. Ha így választunk cipőt, a lábfejünk szabadon mozoghat a lábbeliben, és sokkal kényelmesebb lesz a sétálás, egész napos viselés is.

Vizsgáljuk meg alaposan a lábbelit!

Az üzletek kínálatában szebbnél szebb lábbelik sorakoznak, azonban nem elég, ha megtetszik a cipő fazonja és a mérete is stimmel, fontos, hogy egyéb szempontból is kifogástalan legyen. Amikor átnézzük a cipőt, elsősorban a varrásra és a kidudorodó anyagokra kell figyelnünk, mivel ezek nyomhatják, dörzsölhetik a lábat a hosszan tartó viselés során.

Legyen megfelelő a cipőtalp keménysége

A megfelelő cipő kiválasztásának, hatalmas szerepe van a lábunk egészségének megóvásában, különösen igaz ez azokra, akik egész napos álló munkát végeznek. Amikor cipőt választunk, lényeges szempont, hogy milyen a lábbeli talpa, a túl kemény és a túl puha talpú cipő sem jó.

Próbáljuk fel a cipőt és, ha van rá mód, kemény és puha felületen is sétáljunk benne. Ha mindegyik esetben kényelmesnek érezzük a cipőt, nem fáj benne a talpunk és az ujjainkat sem töri, akkor jól választottunk!

Délután próbáljunk és vásároljunk!

A cipő felpróbálását és a vásárlást érdemes délutánra időzíteni, mivel munkakörtől függetlenül is délelőtthöz képest dagad valamennyit a lábunk. Ha reggel, kora délelőtt próbáljuk fel a cipőt és akkor még pont jó, könnyen megeshet, hogy a nap későbbi óráiban már szűkösnek érezzük és kényelmetlenné válik a viselése.

Cikkünk a Stilusneked.hu női életmód magazin és a Stílus magazin közreműködésével készült.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.