2019. február 6. 14:54

Egészségügyi szolgáltatásra kötöttek szerződést.

Az eredetileg becsült 540 millió forinttal szemben 523,93 millió forintból ki tudta hozni a Posta a dolgozói egészségügyi ellátására vonatkozó szolgáltatás megvásárlását - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Postai alkalmazott (képünk illusztráció) Postai alkalmazott (képünk illusztráció)

Az állami tulajdonban lévő cégeknél, szervezeteknél nem megszokott, hogy olcsóbban tudnak szerződni a pályázatok elbírálása után, mint amekkora összeget szántak a beszerzésekre. Most ezt történt, a Posta a munkavállalói számára biztosít egészségügyi szolgáltatást, és a nyertes Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. kevesebb pénzért vállalta el a megbízást, mint amennyi a keret volt.

A cégen kívül még hárman indultak a tenderen: a Doktor24 Medicina Kft., a Swiss Medical Services Egészségügyi Szolgáltató Kft., és a Hungária Med-M Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A posta munkavállalóinak száma 32 146 fő, számukra 51 helyszínen kell a szolgáltatónak az ellátást biztosítani. A kontraktus három évre szól, 2019 és 2022 márciusa között. Ezt megelőzően, 2015 és 2018 között  Swiss Medical Services Kft. volt a szerződéses szolgáltató, akkor kicsit magasabb munkavállalói állomány mellett több mint 536 millió forint volt a szerződéses érték.

Mint pár napja megírtuk, az új atomerőművi blokkok üzemeltetéséért felelős Paks II. Zrt. is hasonló célból hirdetett meg pályázatot. A tenden kiírásából az is kiderült, hogy mekkora munkavállalói létszámmal számolnak a következő években.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.