2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Egészségügyi szolgáltatásra kötöttek szerződést.

Az eredetileg becsült 540 millió forinttal szemben 523,93 millió forintból ki tudta hozni a Posta a dolgozói egészségügyi ellátására vonatkozó szolgáltatás megvásárlását - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Postai alkalmazott (képünk illusztráció)Postai alkalmazott (képünk illusztráció)

Az állami tulajdonban lévő cégeknél, szervezeteknél nem megszokott, hogy olcsóbban tudnak szerződni a pályázatok elbírálása után, mint amekkora összeget szántak a beszerzésekre. Most ezt történt, a Posta a munkavállalói számára biztosít egészségügyi szolgáltatást, és a nyertes Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. kevesebb pénzért vállalta el a megbízást, mint amennyi a keret volt.

A cégen kívül még hárman indultak a tenderen: a Doktor24 Medicina Kft., a Swiss Medical Services Egészségügyi Szolgáltató Kft., és a Hungária Med-M Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A posta munkavállalóinak száma 32 146 fő, számukra 51 helyszínen kell a szolgáltatónak az ellátást biztosítani. A kontraktus három évre szól, 2019 és 2022 márciusa között. Ezt megelőzően, 2015 és 2018 között  Swiss Medical Services Kft. volt a szerződéses szolgáltató, akkor kicsit magasabb munkavállalói állomány mellett több mint 536 millió forint volt a szerződéses érték.

Mint pár napja megírtuk, az új atomerőművi blokkok üzemeltetéséért felelős Paks II. Zrt. is hasonló célból hirdetett meg pályázatot. A tenden kiírásából az is kiderült, hogy mekkora munkavállalói létszámmal számolnak a következő években.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.