2019. február 6. 14:54

Egészségügyi szolgáltatásra kötöttek szerződést.

Az eredetileg becsült 540 millió forinttal szemben 523,93 millió forintból ki tudta hozni a Posta a dolgozói egészségügyi ellátására vonatkozó szolgáltatás megvásárlását - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Postai alkalmazott (képünk illusztráció) Postai alkalmazott (képünk illusztráció)

Az állami tulajdonban lévő cégeknél, szervezeteknél nem megszokott, hogy olcsóbban tudnak szerződni a pályázatok elbírálása után, mint amekkora összeget szántak a beszerzésekre. Most ezt történt, a Posta a munkavállalói számára biztosít egészségügyi szolgáltatást, és a nyertes Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. kevesebb pénzért vállalta el a megbízást, mint amennyi a keret volt.

A cégen kívül még hárman indultak a tenderen: a Doktor24 Medicina Kft., a Swiss Medical Services Egészségügyi Szolgáltató Kft., és a Hungária Med-M Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A posta munkavállalóinak száma 32 146 fő, számukra 51 helyszínen kell a szolgáltatónak az ellátást biztosítani. A kontraktus három évre szól, 2019 és 2022 márciusa között. Ezt megelőzően, 2015 és 2018 között  Swiss Medical Services Kft. volt a szerződéses szolgáltató, akkor kicsit magasabb munkavállalói állomány mellett több mint 536 millió forint volt a szerződéses érték.

Mint pár napja megírtuk, az új atomerőművi blokkok üzemeltetéséért felelős Paks II. Zrt. is hasonló célból hirdetett meg pályázatot. A tenden kiírásából az is kiderült, hogy mekkora munkavállalói létszámmal számolnak a következő években.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.