Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

2021 végén lejár a BKV három évre szóló vagyon- és felelősségbiztosítási szerződése az Uniqa Biztosítóval, amelyet a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. közvetített ki, s most újra e cég kaphat megbízást.

Ez év végén lejár a BKV három évre szóló vagyon- és felelősségbiztosítási szerződése az Uniqa Biztosítóval - írja a Népszava. A budapesti közlekedési cég újra csomagban (több biztosítást kötne egy szerződés keretében) szerződne három évre, egyéves hosszabbítási opcióval. A BKV-nál abban bíznak, hogy ezzel kissé lenyomhatják az ajánlati árakat. Ezt szolgálja az is, hogy a munkáltatói és a tanulói felelősségbiztosítást csak opcionális tételként határoznák meg a felhívásban. Az új biztosítót tárgyalásos eljárás keretében választanák ki, amelyben ismét a Hungarikum Alkusz lehet a segítségükre, csakúgy, mint három évvel korábban.

A BKV-nál elégedettek Mészáros Lőrinc alkuszcégének ténykedésével. Fotó: MTIA BKV-nál elégedettek Mészáros Lőrinc alkuszcégének ténykedésével. Fotó: MTI

Laptársunk, a Piac&Profit részletesen bemutatta a Hungarikum történetét, azt, hogyan került a biztosításialkusz-cég egyre közelebb Mészáros Lőrinchez, aki 2018 tavaszán be is szállt a cégbe. A BKV – több más önkormányzati és állami vállalathoz hasonlatosan – évek óta a Hungarikumot kéri fel a közvetítésre. A Népszava információi szerint ugyanis igen elégedettek a Hungarikum ténykedésével, mivel annak révén szinten tudják tartani a biztosítási díjat, holott a piacon jelentős áremelkedés volt az előző években. (Az alkusz a biztosítótól kapja a jutalékát, amelynek mértéke akár 30 százalék is lehet.)

Az év végén esedékes tender előzetesen becsült értéke csaknem 1,8 milliárd forint, a vagyonbiztosítás jelenlegi díja évi 174 millió forint, a teljes biztosítási díj pedig 2019-ben 458 millió forint, tavaly októberig 381 millió volt. A lap értesülése szerint a BKV a jelentős szerződési összeg ellenére sem számít túl nagy versengésre a biztosító társaságok között. Bár az elszámolt károk száma jelentősen csökkent az elmúlt években – évi 1200-ról 700 alá süllyedt –, illetve az átlagos kárösszeg is csaknem negyedével csökkent, de így is jelentős. Ez pedig nem teszi túl kívánatos szerződéses partnerré a céget.

Frissítés:

A BKV reagált, miszerint nem kívánnak alkuszt bevonni az eljárásba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.