1p

Debrecen vízellátásának biztonsága miatt mérlegelni kell a CATL-beruházás azonnali leállítását – döntött másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla.

A Debreceni Törvényszéknek az ítélőtábla döntése nyomán így ismételten döntenie kell arról, hogy környezetvédelmi szempontok miatt leállítja-e a kínai CATL akkumulátorgyárának építését.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú végzésével megsemmisítette azt a korábbi döntést, amelyben a törvényszék megtagadta a kínai óriáscég 3000 milliárdos debreceni beruházásának leállítását, és új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot – írja a 24.hu.

A lap információi szerint a hatalmas víz- és energiaigényű CATL környezethasználati engedélyét összesen hat magánszemély és két civil szervezet támadta meg a bíróságon. Közülük az egyik az engedély visszavonása mellett azonnali jogvédelmet is kért a bíróságtól, vagyis azt, hogy a CATL a per ideje alatt ne folytathassa az építkezést.

További részleteket itt lehet olvasni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!