3p

Az MBH Bank átadta kedden Miskolcon első, a pénzintézet új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókját.

Az eseményen Barna Zsolt elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik.

Ismertette: az új pénzintézet összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, betétállománya a 6500 milliárd forintot, míg bruttó hitelállománya több mint 5000 milliárd forint.

Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és 9000-et meghaladó számú munkavállalót foglalkoztat.

Az első megújult bankfiók. Fotó: MTI
Az első megújult bankfiók. Fotó: MTI

Barna Zsolt jelezte: stratégiai céljuk Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává válni, és megjelenni a nemzetközi piacokon, így a kelet-közép-európai régió országaiban is. Szavai szerint meghatározó a piaci pozíciójuk a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletágban, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési tevékenységet végez. Ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálása érdekében nagy hangsúlyt fektetnek 500 egységből álló fiókhálózatuk és digitális felületei fejlesztésére - húzta alá Barna Zsolt.

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy jogelődeik infrastruktúrájára építve az MBH átfogó modernizációs programot indított, melynek részeként ez év végéig minden fiókjának arculati elemeit megújítja, míg 30-at a miskolcihoz hasonlóan teljesen átépít. Ezekben külön teret kap a prémium banki vagy a jelzáloghitelezési tanácsadás és elkülönített helyre kerül a pénztár. A letisztult belső terek akadálymentesek lesznek, mely a fogyatékkal élők számára is kényelmes ügyintézést tesz lehetővé - sorolta.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében banktörténeti pillanatnak nevezve az eseményt arról beszélt: az ország legnagyobb bankfúziója valósult meg a közelmúltban. Úgy vélte: az újonnan létrejött pénzintézet méltó versenytársa lesz hazánk piacvezető bankjainak, melynek haszonélvezői az ügyfelek lesznek. Fontos szempontként említette, hogy az MBH megtartotta jogelődei tapasztalt szakembergárdáját, így meglévő ügyfelei Miskolcon is a megszokott munkatársakkal találkozhatnak.

Az eseményt követően a banknak az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül: az új miskolci fiók ünnepélyes megnyitását követően kedden a Miskolci Egyetemen bemutatták az MBH Bank első digitális ügyfélkiszolgáló pontját is, amelyben személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet bankszámlát nyitni. A magyar FaceKom által fejlesztett, első körben 10 digitális banki kioszkot hazai egyetemeken alakítja ki a pénzintézet. A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül a digitális MBH kioszkok kínálata.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!