2p

Legalább a lakossági díjak nem emelkednek.

Az üzleti fogyasztóknak viszont a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén is magasabb víziközmű-szolgáltatási díjat kell fizetniük a cég közleménye szerint.

A nem lakossági fogyasztókra az Energiaügyi Minisztérium 25/2023 számú rendelete értelmében Magyarország minden településén, így Budapesten is a lakosságinál magasabb víz- és csatornadíjak vonatkoznak.

A lakosságnak marad a régi ár. Fotó: Depositphotos
A lakosságnak marad a régi ár. Fotó: Depositphotos

A miniszter az üzleti vízdíjat köbméterenként országszerte egységesen 731,52 forintban, a rájuk vonatkozó alapdíjakat pedig az átfolyási átmérőtől függően havi 1068 és 774 261 forint közötti összegben határozta meg. A nem lakossági fogyasztók díjait 2024. január 1-jétől kötelező alkalmazniuk a víziközmű-szolgáltatóknak.

A fogyasztásarányos vízdíj Budapesten a lakosság számára változatlanul 218,90 forint köbméterenként.

A szennyvízelvezetés díja minden fogyasztó számára a fenti díjakon túl fizetendő. Ez a nem lakossági ügyfelek esetében országosan egységesen köbméterenként 1187,87 forint csatornahasználati díjat és 51 forint vízterhelési díjat, valamint az átfolyási mérő átmérőjétől függően bekötésenként 2109 és 1 529 394 forint közötti alapdíjat jelent 2024. január 1-jétől.

A lakosság a szennyvízelvezetési szolgáltatást is változatlanul a 2013-ban megállapított tarifákon veheti igénybe, áll a Fővárosi Vízművek közleményében. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!